У Києво-Печерській лаврі святкують День Росії

07.06.2012, 11:47
У Києво-Печерській лаврі святкують День Росії - фото 1
У Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику cьогодні святкуватимуть День Росії в Україні.

День РосіїУ Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику cьогодні святкуватимуть День Росії в Україні, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на учасників заходу.

Організаторами заходу виступають Посольство Російської Федерації в Україні, Федеральне агентство у справах СНД, співвітчизників, що проживають за кордоном, Центр національних культур.

Урочистості з нагоди Дня Росії в Україні розпочнуться о 13.00 з молебну у Трапезній церкві Святих Антонія і Феодосія Печерських. Також у програмі покладання квітів до могили російського державного діяча і реформатора, прем'єр-міністра Російської імперії Петра Столипіна та виступ Державного академічного Кубанського козачого хору на Соборній площі Заповідника.

Учасниками заходу стануть, зокрема, посол РФ в Україні Михайло Зурабов, міністр культури України Михайло Кулиняк, генеральний директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Вікторія Ліснича та інші поважні гості.

Домовленість про святкування була досягнута в результаті зустрічі генерального директора Заповідника Вікторії Лісничої з Надзвичайним та Повноважним послом Росії в Україні Михайлом Зурабовим.

За результатами домовленості було підписано угоду між Національним Києво-Печерським історико-культурним заповідником та Центром національних культур (за дорученням Посольства РФ в Україні), відповідно до якої російська сторона перерахувала Заповіднику 20 тисяч грн. за організацію та забезпечення проведення святкового заходу.