• Головна
  • Новини
  • У ВРУ зареєстрували постанову про відзначення річниці народження Йосифа Сліпого на державному рівні...

У ВРУ зареєстрували постанову про відзначення річниці народження Йосифа Сліпого на державному рівні

29.11.2016, 12:47
У ВРУ зареєстрували постанову про відзначення річниці народження Йосифа Сліпого на державному рівні - фото 1
З метою належного відзначення 125-ї річниці від дня народження Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви Йосифа Сліпого , яке припадає на 17 лютого, на розгляд Верховній Раді подано спеціально розроблений проект постанови.

З метою належного відзначення 125-ї річниці від дня народження Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви Йосифа Сліпого , яке припадає на 17 лютого, на розгляд Верховній Раді подано спеціально розроблений проект постанови, інформує Zbruc.

Сліпий.jpg

Ухвалення проекту Постанови дасть можливість на державному рівні відзначити 125-річчя з дня народження Йосифа Сліпого – людини, яка стала помостом між західною і східною церквами, підтримувала відновлення Української державності та піклувалася про розвиток української культури та духовності, ідеться в документі.

Проектом Постанови передбачено рекомендувати Кабінету Міністрів України створити організаційний комітет, розробити і затвердити план заходів з підготовки, проведення та фінансування відзначення 125-річчя з дня народження Архиєпископа Йосифа Сліпого, Державному комітету телебачення та радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені життю і творчості Йосифа Сліпого, та сприяти висвітленню державними засобами масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 125-річчя з дня його народження.

Також документом планується видання документальної спадщини Йосифа Сліпого та її популяризація; проведення на базі вищих навчальних закладів наукових конференцій, круглих столів, присвячених життю та діяльності Йосифа Сліпого; здійснення заходів зі збереження та реставрації об’єктів, пов’язаних з діяльністю Йосифа Сліпого, встановлення на них пам’ятних таблиць.

«Блаженніший кардинал Йосиф Сліпий є непересічною особистістю української історії, а тому став однією з улюблених постатей сучасних письменників, закарбувався у пам’яті літератури й мистецтва. Ця людина, цей духовний провідник українців заслуговує на достойне вшанування, саме цю мету і переслідує наш законопроект, який дозволить на державному рівні уславити Йосифа Сліпого», - переконаний один з авторів документу народний депутат від Тернопілля Микола Люшняк.