• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет з нагоди Дня Гідності та Свободи закликав українців триматися купи, щоб перемогти ворога...

Патріарх Філарет з нагоди Дня Гідності та Свободи закликав українців триматися купи, щоб перемогти ворога

21.11.2016, 09:46
Патріарх Філарет з нагоди Дня Гідності та Свободи закликав українців триматися купи, щоб перемогти ворога - фото 1

Сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає День Гідності та Свободи – свято, встановлене в пам’ять про Помаранчеву революцію (2004 р.) та Революцію Гідності (2013-14 рр.), які розпочалися цього дня як протест проти беззаконня і неправди. З цієї нагоди до українців звкрнувся Патріарх Філарет.

Філарет.jpgСьогодні, 21 листопада, Україна відзначає День Гідності та Свободи – свято, встановлене в пам’ять про Помаранчеву революцію (2004 р.) та Революцію Гідності (2013-14 рр.), які розпочалися цього дня як протест проти беззаконня і неправди. З цієї нагоди до українців звернувся Патріарх Філарет.

У документі йдеться про важливу суспільну роль Церкви і заклик до тих, хто  сьогодні «намагається зневажити і применшити суспільну роль Церкви – не уподібнюйтеся радянським войовничим безбожникам, не ставайте спільниками тих, хто боровся проти власного народу, що вийшов на справедливий протест на Майдані. Відкрийте своє серце для діалогу, а не розпалюйте в суспільстві руйнівну ворожнечу проти Церкви».

Предстоятель УПЦ КП закликав тих, хто має владні обов’язки – від найвищих державних посадовців і аж до рядових службовців місцевого рівня: «Стережіться корупції, як палаючого вогню! Бо якщо винний у корупції не припинить свого гріха, не покається і не виправиться – неправедне багатство, зібране в злочинний спосіб, і пов’язані з ним тимчасові принади цього життя – обернуться важким тягарем на шию і палаючим вогнем вічних мук, осудом Божим і вічними стражданнями».

Патріарх Філарет застерігає всі політичні сили від «безвідповідальності і популізму і закликає: «Працюйте заради України, а не заради свого місця в Україні!» все це потрібно робити, за словами Глави УПЦ КП, щоб побудувати демократичний устрій в Україні.

Застерігає Патріарх Філарет від бажання проводити позачергові перевибори, бо це, як йдеться у зверненні, занурить країну  в хаос, призведе до повного руйнування державних інституцій.

Ми не маємо права, наголошує Патріарх Філарет,  допустити, щоб знову стали реальністю гіркі слова Гетьмана Івана Мазепи: «През незгоду всі пропали, самі себе звоювали!»

«Критика осіб та їхніх дій не повинна перетворюватися на руйнування і знищення самих основ державності. Критикуючи дії Президента, Кабінету міністрів, Верховної Ради та інших інституцій, потрібно зберігати повагу та підтримувати самі ці інституції – тільки так може працювати демократична країна. Тому з усією відповідальністю, як громадянин хочу засвідчити перед українським народом – для блага нашої країни обрані на демократичних і вільних виборах інституції, а саме Президент, Верховна Рада і місцеві органи самоврядування, повинні виконувати свої повноваження до кінця визначеного законом строку. А політичні сили повинні не розпалювати ворожнечу в суспільстві, а співпрацювати між собою для блага України, щоби не популістськими закликами, а відповідальною діяльністю переконувати виборців довірити їм владу на чергових виборах», – закликає Предстотеяль УПЦ КП.

Меседж до укранців: «Доки будете жити в громадськім порядку, дружно держатися купи, незламно стояти всі за одного, а один за всіх, доти ніяка ворожа сила не побідить вас».