• Головна
  • Новини
  • У День Державного Прапора України Порошенко говорив про значимість духовного гімну – «Боже великий єдиний, нам Україну храни»...

У День Державного Прапора України Порошенко говорив про значимість духовного гімну – «Боже великий єдиний, нам Україну храни»

23.08.2016, 11:03
У День Державного  Прапора України Порошенко говорив про значимість духовного гімну – «Боже великий єдиний, нам Україну храни» - фото 1
Президент Петро Порошенко 23 серпня взяв участь в урочистій церемонії підняття Державного Прапора України на Софійській площі. Разом з Президентом Державний Прапор України піднімала донька Героя України Володимира Рибака Марія.

Президент Петро Порошенко 23 серпня взяв участь в урочистій церемонії підняття Державного Прапора України на Софійській площі. Разом з Президентом Державний Прапор України піднімала донька Героя України Володимира Рибака Марія.

Прапор.jpeg

У церемонії взяли участь дружина Глави держави Марина Порошенко, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, члени уряду, народні депутати, військовослужбовці.

Глава держави наголосив, що у повазі до національних символів виявляються громадянська свідомість, вміння і готовність об'єднати сили і подолати виклики і загрози, що випали на нашу долю.

«Надзвичайно складне завдання для нас – зробити так, щоб наш прапор знову з’явився над Донецьком та Луганськом, над Сімферополем та Севастополем», - сказав Петро Порошенко.

Порошенко.jpeg

Президент у промові також говорив про духовний гімн України – «Боже великий єдиний, нам Україну храни». 18 серпня виповнилося 180 років від дня народження його автора Олександра Кониського. «Хотів би, щоби добра згадка про цього просвітителя стала одним з важливих акцентів сьогоднішнього свята. До речі, музику до нашого духовного гімну написав сам Микола Лисенко», – сказав Петро Порошенко.

Прямо звідси, із Святої Софії, Президент вирушив до лінії фронту.

«Вирушаю, щоб привітати із Днем Державного Прапора і з ювілеєм  - 25-ю річницею нашої української Незалежності - тих, хто є головним гарантом нашої свободи, волі, демократії і державної самостійності. Сьогодні відбудеться передача у війська ще однієї величезної партії військової техніки та зброї.  

У важких виснажливих боях народилося нове українське військо. Воно сильне не лише потужним патріотичним духом, як було попервах. А зараз, ще і потужною зброєю, технікою, професіоналізмом.

І дозвольте ж від вашого імені, і від імені всього українського народу, вклонитися нашим героям-захисникам», – промовив Президент.