Українці Криму молилися за душі жертв Голодомору

30.11.2015, 09:47
Українці Криму молилися за душі жертв Голодомору - фото 1

29 листопада 2015 року в кафедральному соборі святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги Української Православної Церкви Київського Аатріархату в Сімферополі відбулася заупокійна Літургія в пам'ять про жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні, яку відправив архиєпископ Сімферопольський і Кримський Климент.

Крим.jpg29 листопада 2015 року в кафедральному соборі святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги Української Православної Церкви Київського Аатріархату в Сімферополі відбулася заупокійна Літургія в пам'ять про жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні, яку відправив архиєпископ Сімферопольський і Кримський Климент.

Богослужіння відбувалося як у соборі, так і на площі біля нього. Під час проповіді біля пам'ятника жертвам Голодомору владика Климент зазначив, що смерть від голоду є для людини найстрашнішою не через фізичне виснаження, а через руйнування психіки, що призводить до втрати образу Божого.

За його словами, перед тілесним голодом люди пережили голод духовний, коли почали руйнувати церкви, коли скидали хрести, забороняли українську мову та культуру.

«Ми мусимо це пам'ятати, і зберігати як свою віру, так і мову та культуру. Ми повинні добре усвідомити: голодомор-геноцид в Україні 1932-1933 років — це наша національна Голгофа, яка завжди буде мірилом нашої здатності називатися нацією», — звернувся владика Климент до парафіян, зазначивши, що молитва за жертв Голодомору мусить єднати всіх, хто живе на кримській землі. Про це з Криму повідомив Олександр Польченко.