• Головна
  • Новини
  • Блаженніший Любомир (Гузар) очолить щомісячну Молитву Спільноти святого Егідія за мир...

Блаженніший Любомир (Гузар) очолить щомісячну Молитву Спільноти святого Егідія за мир

10.11.2015, 11:11
Блаженніший Любомир (Гузар) очолить щомісячну Молитву Спільноти святого Егідія за мир - фото 1
Молитва про мир в Україні та всіх країнах, де триває війна, відбудеться 12 листопада 2015 року, четвер, 19.00 у храмі Василія Великого, за адресою Вознесенський узвіз 7.

Молитва за мир в Україні та всіх країнах, де триває війна, відбудеться 12 листопада 2015 року, в четвер, 19.00  у храмі Василія Великого, за адресою Вознесенський узвіз 7.

молитва.jpg

В усіх містах та країнах вже багато років Спільнота святого Егідія забирається на молитву за мир, об’єднуючи християн різних конфесій в проханні про дар миру. Про важливість молитви наголосив Святіший Отець папа Франциск, коли відвідував Спільноту в Римі. Звертаючись до присутніх на площі перед церквою Sant’Egidio, осередком спільноти, він сказав:

«Молитва – це зброя, яка в нас є, щоб доторкнутися до серця Бога. Якщо ми молимося, Він нас почує, - і продовжив, - Я довіряю вам молитву, молитву за бідних і за мир; і нехай благословить вас Господь».

Сьогодні про мир в Україні, а також у таких країнах, як Сирія, Судан, Колумбія, та ще у майже тридцяти країнах з відомими і забутими конфліктами, у світі моляться Спільноти на всіх континентах від Москви до Вашингтона, від Рима до переслідуваних християн в Пакистані та Нігерії.

Спільноту святого Егідія поєднує з кардиналом Любомиром давня дружба, яка триває з 80-х років.