• Головна
  • Новини
  • Єдина помісна Церква допоможе об'єднати Україну – Президент на зустрічі з представниками Константинополя...

Єдина помісна Церква допоможе об'єднати Україну – Президент на зустрічі з представниками Константинополя

29.07.2015, 10:22
Президент України Петро Порошенко вважає, що створення єдиної помісної української церкви допоможе єднанню країни.

Президент України Петро Порошенко вважає, що створення єдиної помісної української церкви допоможе єднанню країни. Про це він заявив під час зустрічі з представниками архієпископа Константинополя, Вселенського Патріарха Варфоломія I, які прибули в Україну для участі в заходах з нагоди Дня хрещення Київської Русі-України та вшанування 1000-річчя кончини князя Київського Володимира Великого. 

Як повідомляє прес-служба глави держави, також Порошенко привітав на українській землі керівників Української Православної Церкви в США і Канаді - митрополита Юрія (Каліщука), митрополита Антонія (Щерби), єпископа Даниїла (Зелінського) та представника УПЦ Даниїла (Білака). 

Президент підкреслив, що зараз Україна переживає складні і переломні часи. Кожен день є прикладом величезного служіння батьківщині українських військових в Донбасі та українського народу в цілому, який для подолання викликів і випробувань робить все можливе для об'єднання. "Український народ молиться, щоб єдність зійшла і в церковному житті, і вдалося зробити те, до чого прагнуть всі українці - створення помісної української церкви. Для нас це є мрією, яка допоможе Україні бути об'єднаною і зберегти принципи і традиції", - Порошенко. 

У свою чергу, представники Вселенського Патріарха відзначили, що для них велика честь і радість бути присутніми на заходах. "Патріарх попросив, щоб два митрополита з Канади та США прибули і разом з урядом, з народом України відзначити це велике свято - тисячоліття від поховання Великого князя Київського Володимира", - сказав митрополит Юрій. Він зазначив, що війна в Донбасі служила об'єднанню і "перетворенню народу України на дійсно націю, яка прагне до загального". Представники Вселенського Патріарха висловили сподівання, що діалог про об'єднання українських православних Церков продовжиться.