• Головна
  • Новини
  • У Маріуполі триває цілодобова міжконфесійна молитва за мир...

У Маріуполі триває цілодобова міжконфесійна молитва за мир

17.04.2015, 16:11
У Маріуполі триває цілодобова міжконфесійна молитва за мир - фото 1
12 квітня 2015 р. на центральній площі міста Маріуполя розпочалася міжконфесійна цілодобова молитва за мир і єдність в Україні, яка триває дотепер.

молитва.jpg12 квітня 2015 р. на центральній площі міста Маріуполя розпочалася міжконфесійна цілодобова молитва за мир і єдність в Україні, яка триває дотепер. Біля хреста встановлено намет, де богослужіння почергово очолюють душпастирі РКЦ, УГКЦ, УПЦ КП і протестантські священнослужителі. Вони створили Раду християнських Церков «Єдність».

«Ми є різні, але ми – люди, і хоч належимо до різних конфесій, та віримо в Ісуса Христа», – заявили організатори. Священнослужителі пояснили, що до середини вересня минулого року вони не знали один одного. Познайомилися під час молитовної ходи, після чого стали практикувати спільні молитви у різних храмах міста. «Настав час пошуку того, що об’єднує всіх християн, а не акцентувати увагу на відмінностях», – зазначили під час прес-конференції представники Ради християнських Церков «Єдність» у Маріуполі.

«До участі у щоденній молитві можуть долучитися усі, хто прагне миру в Україні», – читаємо у зверненні громади греко-католиків. «Молитва буде продовжуватися до повного встановлення миру. Просимо підтримати Маріуполь, бо в цьому Божому задумі  вирішується доля всієї країни», –  зазначили у своєму зверненні до всіх християн України отці пауліни, які служать в цьому місті.

Ініціативу поблагословив, зокрема, Екзарх Донецький УГКЦ владика Степан Меньок, ЧНІ. На початок міжконфесійної молитовної акції прибув Єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ Ян Собіло. Духовенству за жертовну духовну працю в умовах війни особисто подякував Міський голова Маріуполя Юрій Хотлубей. Про це інформує Радіо Ватикан.