• Головна
  • Новини
  • На Софіївській площі у Києві молились за Надію, за Україну, за Мир на нашій землі...

На Софіївській площі у Києві молились за Надію, за Україну, за Мир на нашій землі

01.03.2015, 20:34
На Софіївській площі у Києві молились за Надію, за Україну, за Мир на нашій землі - фото 1
В неділю, 1 березня, відбулась спільна молитва представників різних релігійних організацій за здоров’я Надії Савченко та найскоріше настання миру в Україні.

exklusiv.gifВ неділю, 1 березня, відбулась спільна молитва представників різних релігійних організацій за здоров’я Надії Савченко та найскоріше настання миру в Україні.

Міжконфесійна молитва зібрала велику кількість людей у цей недільний день. Вони прийшли, аби висловити свою підтримку героїні, помолитись аби Бог дав їй сили і здоров’я у цей нелегкий період.

Надя_1.jpg

Представники духовенства наголошували, що її подвиг вселяє віру і надію в наші серця. Проте зазначили, що вона зробила вже багато і зараз пора припинити голодування, аби зберегти життя і сили для перемоги.

Єпископ Вишгородський УПЦ (КП) Агапіт заявив: «Ніхто не може відібрати у нас надію у краще майбутнє. І не може знищити любов, любов до своєї землі, до Батьківщини. Ми повинні мужньо і достойно перенести ті випробування, які сьогодні Господь посилає нам».

«Сьогодні вранці Патріарх Філарет нагородив  Надію Савченко орденом Юрія Переможця, за боротьбу зі злом», - додав він.

Надя_2.jpg

Зі словом виступив і Головний рабин міста Києва Йонатан Маркович, який зазначив: «Це не так просто перемогти, але є один спосіб – тільки через молитви. Ми переможемо, якщо об’єднаємось і будемо разом, тоді ми будемо сильними».

Надя_4.jpg

По закінченню молитви зі словами подяки виступила молодша сестра Надії, додавши, що та щиро дякує всім за підтримку, відчуває її і це надає їй сил для подальшої боротьби.

Надя_3.jpg

Нагадаємо, Надія Савченко оголосила голодування 15 грудня 2014 року. Ув’язнена льотчиця голодує на знак протесту проти її утримання за ґратами та російської агресії на Донбасі вже вже 79-й день.

19 лютого стало відомо, що вона відмовилася від ін'єкцій глюкози, які підтримують її здоров'я, бо через катетери у неї запалилися вени.

25 лютого Московський міський суд відхилив скаргу захисників Савченко і підтвердив попереднє рішення суду, за яким військовополонена має залишатися під досудовим арештом у Росії до 13 травня.

Російська влада відкрила проти Савченко дві кримінальні справи. Перша  – щодо вбивства під Луганськом 17 червня двох співробітників російського телеканалу. Друга – за незаконним перетином кордону.

Савченко ці звинувачення відкидає і стверджує, що терористи захопили її в полон і вивезли на територію Росії.