• Головна
  • Новини
  • Потрібно ввести публічну заборону для єпископату РПЦ ступати на українську землю, - експерт...

Потрібно ввести публічну заборону для єпископату РПЦ ступати на українську землю, - експерт

06.02.2015, 14:53
Потрібно ввести публічну заборону для єпископату РПЦ ступати на українську землю, - експерт - фото 1
Відомий православний експерт Юрій Чорноморець вважає, що священнослужителі УПЦ (МП) повинні зрозуміти недоречність свого перебування у єдності з Московським Патріархатом, а держава - виробити системну стратегію у релігійній сфері.

Arts_300.gif-7.gifВідомий православний експерт Юрій Чорноморець вважає, що священнослужителі УПЦ (МП) повинні зрозуміти недоречність свого перебування у єдності з Московським Патріархатом, а держава - виробити системну стратегію у релігійній сфері.

Таку думку він висловив на сторінках газети «День» в аналітичній статті «Битва» патріархів».

«Важко уявити собі, щоб якась українська партія — навіть Опозиційний блок — у повному складі брав участь у з’їзді «Єдиної Росії». А між тим, на минулому тижні єпископат УПЦ продемонстрував, що він є єпископатом РПЦ, взявши участь в Архиєрейській нараді в Москві», - пише він.

«Зв’язок УПЦ із РПЦ недоречний і неможливий сьогодні як рудимент радянського минулого. СРСР розвалився, і як не може бути єдиної армії чи системи освіти, так не може бути і єдиної Церкви», - додав автор.

Релігійний експерт каже, що у цьому випадку держава може застосувати свої важелі впливу на єпископат РПЦ та УПЦ (МП).

«Влітку 2014-го Україна перестала пускати єпископів РПЦ на свою територію, але потім, на жаль, зробила певні послаблення. Потрібно ввести публічну заборону для єпископату РПЦ ступати на українську землю, а всім єпископам УПЦ, які беруть участь у заходах РПЦ у Росії, не дозволяти повертатися в Україну, анулюючи їхнє громадянство», - зазначив автор статті.

«Лише надання автокефалії УПЦ може загладити провину РПЦ за створення і поширення ідеологічної основи тероризму — доктрини русміра, загладити провину за виховання у дусі російського православ’я численних терористів, які знищили мир на сході України», - наголосив Юрій Чорноморець.