• Головна
  • Новини
  • Патріарх УГКЦ назвав Маршем гідності нинішнє вшанування жертв терористів...

Патріарх УГКЦ назвав Маршем гідності нинішнє вшанування жертв терористів

18.01.2015, 15:58
Патріарх УГКЦ назвав Маршем гідності нинішнє вшанування жертв терористів - фото 1
Маршем гідності вільних громадян та маршем за життя назвав Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) сьогоднішню ходу та молебень за жертвами Волновахи, який відбувся у Києві на Майдані Незалежності.

shevch_bilyj-klobuk2.jpgexklusiv.gifМаршем гідності вільних громадян та маршем за життя назвав Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) сьогоднішню ходу та молебень за жертвами Волновахи, який відбувся у Києві на Майдані Незалежності.

Про Патріарх УГКЦ сказав, звертаючись до десятків тисяч киян та гостей столиці після молебню.

«Ми сьогодні є учасниками і свідками безпрецедентної події в історії нашої незалежної батьківщини. Цю подію уже сьогодні по-різному називають. Хтось каже, що ми стали учасниками маршу миру, аби сказати рішуче "ні" тероризму у будь-яких його проявах. Рішуче ні насильству над людиною. Хтось назвав цю подію ходою солідарності. І це є справедливо, бо сьогодні єднається уся Україна, в усіх її куточках. Сьогодні з нами єднається світова громадськість у різних міста у різних країнах світу. Ми сьогодні є разом, щоб об’єднатися у нашому рішучому «ні «агресії та насильству», - сказав він.

«Сьогоднішню подію можна назвати й маршем гідності. Бо ми сьогодні хочемо ствердити і засвідчити святість і гідність кожної людини незалежно від того, якою мовою вона розмовляє, яку релігію сповідує, які переконання плекає у своєму серці. Кожна людська особа є сотворена на подобу і образ Божий, є найгіднішим сотворінням у цьому світі. Ми сьогодні теж хочемо засвідчити нашу з вами гідність як вільних громадян незалежної держави. Ми сьогодні можемо сказати, що ця подія є маршем за життя, бо ми хочемо ствердити святість кожного людського життя. І нашим обов’язком є захищати життя. Сьогодні ми маємо об’єднатися, бути солідарними у нашому обов’язку захищати свою країну, свою землю, своїх братів і сестер. Нехай Всемилостивий Господь зішле мир на українську землю», - додав Глава УГКЦ.

18 січня у о 14:00 із Михайлівської площі у Києві вирушив марш солідарності проти тероризму. Учасники ходи вшанували пам'ять загиблих 13 пасажирів автобуса під Волновахою на Донеччині, а також 5 тисяч жертв війни на Донбасі, що триває вже десятий місяць поспіль. Згодом на Майдані Незалежності відбувся молебень, по закінченні якого до людей звернулися Предстоятелі УПЦ КП, УГКЦ, єпископи УАПЦ, УПЦ (МП), представники протестантських Церков, мусульмани. Завершилася акція запаленням свічок та покладанням квітів у пам’ять жертв Волновахи. У Марші та покладанні квітів також взяли участь Президент Петро Порошенко з дружиною, прем'єр Арсеній Яценюк, мер Києва Віталій Кличко та інші.

Марш пам'яті жертв Волновахи