• Головна
  • Новини
  • «Свято Незалежності для нас, немов Різдво. Бо це і є народження нової України» – Президент Порошенко...

«Свято Незалежності для нас, немов Різдво. Бо це і є народження нової України» – Президент Порошенко

24.08.2014, 11:18
«Свято Незалежності для нас, немов Різдво. Бо це і є народження нової України» – Президент Порошенко - фото 1
У Києві 24 серпня відбувся військовий парад до 23-ї річниці Незалежності України. Участь у ньому взяли представники влади, громадськості, військові, провідники українських Церков, тисячі киян та гостей столиці.

Президент.jpgУ Києві 24 серпня відбувся військовий парад до 23-ї річниці Незалежності України. Участь у ньому взяли представники влади, громадськості, військові, провідники українських Церков і релігійних організацій, тисячі киян та гостей столиці.

На початку параду було урочисто піднято прапор України. Перед вишикуваними військовими президент Петро Порошенко відзначив мужність і відвагу Збройних сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та добровольчих батальйонів.

Президент виступив з промовою, в якій наголосив, що «битва за Україну, за Незалежність завершиться для нас успішно - завдяки загальнонаціональній солідарності, помноженій на мужність та героїзм наших воїнів.

Хвилиною мовчання було вшановоно героїв Небесної сотні.

Петро Порошенко акцентував на тому, що війна взагалі не наша ініціатива. Вона нав’язана нам ззовні. Вибір України – мир, здійснення мирного плану для Донбасу, який Президент запропонував ще в червні.

«Понад двадцять років приживалося наше синьо-жовте свято Незалежності - і тепер насправді стало всенародним святом. Ще ніколи за 23 роки цей день не був таким величним, як сьогодні. Ще ніколи люди не відзначали його так щиро, як тепер, з українським прапором в кожному віконці, на кожному балконі. І це незважаючи на важкі часи, які переживає країна.

За урочистістю та піднесенням свято Незалежності для нас, немов Різдво. Бо це і є народження нової країни. України», – сказав на завершення промови Президент України.

Парад завершився демонстрацією української військової техніки та маршем зведених підрозділів військових формувань Збройних сил України.