• Головна
  • Новини
  • На Донбасі українські воїни показують найвищий прояв християнської любові, - Патріарх Філарет...

На Донбасі українські воїни показують найвищий прояв християнської любові, - Патріарх Філарет

29.07.2014, 10:44
На Донбасі українські воїни показують найвищий прояв християнської любові, - Патріарх Філарет - фото 1
Українські воїни на Донбасі на власному прикладі показують найвищий прояв християнської любові – віддають свої життя за ближніх. Таку думку висловив Патріарх Філарет, звертаючись до вірян після завершення молебню на Володимирській гірці у Києві.

DSC_5076-a.jpgУкраїнські воїни на Донбасі на власному прикладі показують найвищий прояв християнської любові – віддають свої життя за ближніх. Таку думку висловив Патріарх Філарет, звертаючись до вірян після завершення молебню на Володимирській гірці у Києві, повідомляє сайт УПЦ КП.

«Вся Україна повстала на захист своєї землі. І захищає так, що віддає своє життя. А Христос Спаситель сказав: «Ніхто не має більшої любові, як хто душу свою (тобто життя) віддасть за своїх друзів». І ми, українці, віддаємо це життя», - сказав він.

За словами першоєрарха, на Сході України зараз воюють і гинуть найкращі сини Вітчизни.

«На Донбасі гинуть наші кращі сини і вони не бояться смерті. Так само, як вони не боялися на Майдані смерті, так вони не бояться і там. Перед нами стоїть ще одне дуже важливе завдання – об’єднати українське православ’я в одну Українську Церкву. Досягнемо ми цього, чи ні? Досягнемо», - заначив Предстоятель Київського Патріархату.

Патріарх Філарет також звернувся до представників УПЦ (МП), закликавши їх до об’єднання.

«Не хочуть єрархи об’єднуватися – то народ об’єднається. Народ побачить, де правда, яка Церква з українською державою і українським народом, а яка Церква не хоче допомагати, а робить тільки вигляд, що молиться за мир. Ми теж молимося за мир і хочемо, щоб в Україні був мир, і не тільки в Україні, а й у Європі і в усьому світі. Але нам не будь-який мир потрібен. Ми не хочемо жити в мирі і знаходитись в неволі, в колонії. Ми хочемо жити в свободі», - заявив Патріарх УПЦ КП.