• Головна
  • Новини
  • Євреїв не можна розглядати окремо від всіх українців, бо ми разом боремося за суверенну і цілісну Україну, - Яків Дов Блайх...

Євреїв не можна розглядати окремо від всіх українців, бо ми разом боремося за суверенну і цілісну Україну, - Яків Дов Блайх

23.07.2014, 15:40
Євреїв не можна розглядати окремо від всіх українців, бо ми разом боремося за суверенну і цілісну Україну, - Яків Дов Блайх - фото 1
Всі євреї в Україні, від Львова до Донбасу, є суспільною українською силою, вони вболівають за долю держави, її цілісність і воюють за це у лавах українського війська. Таку думнку в інтерв’ю Радіо Свобода висловив Яків Дов Блайх – головинй рабин Києва і України.

4AF8FAB9-a.jpgВсі євреї в Україні, від Львова до Донбасу, є суспільною українською силою, вони вболівають за долю держави, її цілісність і воюють за це у лавах українського війська. Таку думку в інтерв’ю Радіо Свобода висловив Яків Дов Блайх – головний рабин Києва і України.

«Євреї в Україні є складовою частиною українського суспільства, цілісної України. Вони ніколи не намагаються бути поза суспільством, ні в добрий час, ні в поганий час», - сказав він.

«Тому були євреї і на Євромайдані, і є євреї, які зараз воюють і допомагають українській армії, і допомагають Україні відновити свій суверенітет і цілісність на всій території України. І в тому числі й Ігор Коломойський, й інші», - додав рабин.

«Не треба євреїв розглядати окремо від всіх українців, бо вони всі разом борються за суверенну і цілісну Україну, і хочу сказати, що всі євреї в Україні, від Львова до Донбасу, є суспільною українською силою. Бо євреї, як й інші українські громадяни, також переживають тепер складний час на Донбасі. Всі євреї й українці, всі разом, хочуть зберегти Україну і зробити її набагато кращою», - наголосив головний рабин Києва і України Яків Дов Блайх.