• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ Ігор (Ісіченко): Нехай молитва за невинно загиблими єднають нас у протистоянні цивілізації зла...

Архиєпископ Ігор (Ісіченко): Нехай молитва за невинно загиблими єднають нас у протистоянні цивілізації зла

19.07.2014, 21:16
Архиєпископ Ігор (Ісіченко): Нехай молитва за невинно загиблими єднають нас у протистоянні цивілізації зла - фото 1
З глибоким болем і безмежним співчуттям вірні Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви сприйняли звістку про загибель на нашій землі літака Boeing 777 компанії «Malaysian Airlines», що прямував з Амстердама до Куала Лумпура.

авіа.jpgЗ глибоким болем і безмежним співчуттям вірні Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви сприйняли звістку про загибель на нашій землі літака Boeing 777 компанії «Malaysian Airlines», що прямував з Амстердама до Куала Лумпура.

«Ми молимося за вічний спокій загиблих і прагнемо поділити біль втрати, яку переживають зараз їхні родичі. Нам боляче, що трагедія сталася на Східній Україні, відтепер назавжди пов’язаній у свідомості сотень голландських, малайзійських, австралійських, індонезійських родин із безглуздою жорстокістю й цинічним убивством невинних людей.

Брутально знищений цивільний літак – наша спільна втрата. Ця втрата виявляє криваву суть і міжнародний вимір кампанії терору, розв’язаної російськими аґресорами на Донбасі. Кидаючи Україну на поталу навалі озброюваних Кремлем бойовиків, міжнародна спільнота згодом неминуче сама стане об’єктом насильства. Кривавий кремлівський диктатор вирушив до бою не лише з нашою країною, але й із гуманістичними ідеалами Європейського Союзу, з міжнародним устроєм, що склався після Другої світової війни. Попри те, що Владімір Путін і його поплічники люблять маскуватися псевдоправославною риторикою, насправді Москва знов, як і 97 років тому, проголосила війну біблійним вартостям, пройнятим пошаною до людської особистости як образу і подоби Божої. Всі ми, попри різницю віровизнань і національних культур, проходимо випробування через драматичну зустріч із цивілізацією насильства та смерти. Нехай же сум і молитва за невинно загиблими єднають нас у протистоянні цій цивілізації зла та додають мудрости й сили, аби зупинити її аґресивну навалу»,  –  йдеться у заяві консисторії Харківсько-Полтавської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви у зв’язку з загибеллю пасажирів і екіпажу літака Boeing 777 компанії «Malaysian Airlines». Документ оприлюднив 18 липня архиєпископ Харківський і Полтавський УАПЦ Ігор (Ісіченко).