• Головна
  • Новини
  • У центрі Донецька 90 днів поспіль люди моляться за мир і єдність України...

У центрі Донецька 90 днів поспіль люди моляться за мир і єдність України

03.06.2014, 16:10
У центрі Донецька 90 днів поспіль люди моляться за мир і єдність України - фото 1
Молитовний міжконфесійний марафон за Мир і Єдність в Україні, який щодня проходить у Донецьку на площі Конституції, сьогодні перетнув 90-ти денний рубіж. За новими законами самопроголошеної ДНР, молитви у центрі міста за Україну вже вважаються злочином.

10309-d.jpgМолитовний міжконфесійний марафон за Мир і Єдність в Україні, який щодня проходить у Донецьку на площі Конституції, сьогодні перетнув 90-ти денний рубіж. За новими законами самопроголошеної ДНР, молитви у центрі міста за Україну вже вважаються злочином.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук розповів Сергій Косяк – донецький протестантський пастор, якого нещодавно визволили з полону терористів.

«Молитовний марафон - це не просто молитва, це об'єднання зусиль Церков різних конфесій, громадськості та небайдужих людей на оздоровлення нашої улюбленої країни», - пише він.

Сергій Косяк інформує, що за 90 днів завдяки Богу вони змогли реалізувати чимало корисних заходів:

1. Ми неодноразово купували ліки для людей, які потребували допомоги і приходили з цим проханням до нашого молитовного намету.

2. Після побиття мирних громадян на проукраїнському мітингу, ми допомагали сім'ям постраждалих, як грошима, так і медикаментами.

3. Одягали і годували жебраків, які часто приходили до нашого намету.

4. Перекрили частину витрат загальноміського конкурсу дитячого малюнку «Мій дім - Україна», який пройшов по всіх школах міста Донецька.

5.Частково реалізували проект «Примирення», де так само допомогли ліками людям, що не поділяють наших поглядів.

Зараз, пише пастор, вони планують допомогти медичному центру з реабілітації дітей та підлітків у районі Карлівки, де точилися бої і діти там сидять напівголодні.

Сергій Косяк також повідомив, що 90-ий день молитви пройшов відносно спокійно, не беручи до уваги одного випадку, коли молільників обізвали масонами і продажними американськими щурами.

«Проте до нас підходили перехожі і приєднувалися до молитви. Люди також охоче беруть наші молитовники.

Проїжджаючі поруч автомобілісти продовжують сигналити на знак схвалення того, що ми робимо. Церква молиться, люди бачать, Господь славиться», - пише протестантський пастор.