• Головна
  • Новини
  • Архимандрит УПЦ (МП) прокляв боговідступників Путіна та Януковича за війну в Україні...

Архимандрит УПЦ (МП) прокляв боговідступників Путіна та Януковича за війну в Україні

05.05.2014, 12:36

Організаційний комітет Всеукраїнського православного Братства «За єдину Православну Церкву в Україні», низка представників кліру УПЦ (МП) та науковців-богословів вимагають від влади навести у державі конституційний порядок та розпочати процес переговорів щодо приєднання України до НАТО.

Організаційний комітет Всеукраїнського православного Братства «За єдину Православну Церкву в Україні», низка представників кліру УПЦ (МП) та науковців-богословів вимагають від влади навести у державі конституційний порядок та розпочати процес переговорів щодо приєднання України до НАТО.

Про це йдеться у спеціальному Зверненні, яке підписав Голова Братства, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина та Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія архимандрит УПЦ (МП) Віктор (Бедь).

«Вимагаємо від керівництва держави вжити всіх передбачених діючим законодавством заходів щодо наведення конституційного ладу та порядку в Україні, забезпечення дотримання конституційних прав і свобод людини, чим швидшого подолання та розгромлення диверсійно-сепаратистських провокаторів та банд-формувань московських інтервентів і терористів», - йдеться в документі.

Автори Звернення підкреслюють, що провина за пролиту кров та втрачені життя невинних людей у Криму та на сході держави лежить «на політичному керівництві Московії на чолі із боговідступником Володимиром Путіним».

«Одночасно, закликаємо політичне керівництво України, не зважаючи на тимчасові внутрідержавні та зовнішні загрози, максимально прискорити процес щодо кінцевого підписання міжнародних документів з євроінтеграції та, зважаючи на мілітаристську і недружелюбну політику Російської Федерації щодо нашої Батьківщини, яка ставить під загрозу збереження територіальної цілісності, державного суверенітету та миру в нашій державі, невідкладно розпочати процес переговорів щодо приєднання України до складу Організації Північноатлантичного договору – НАТО», - наголошують вони.

Оргкомітет Братства також закликає усю повноту УПЦ (МП), вірян інших Церков щоденно молитись за відновлення миру, відвернення війни, зупинення та недопущення надалі кровопролиття і братовбивства.

«Нехай Всекараюча рука Божа воздасть по заслугам всім тим, хто відійшов від Заповідей Божих, у дні святого торжества Воскресіння Господнього організував і спровокував пролиття невинної людської крові та розпочав процес братовбивства, московської військової агресії та інтервенції, розгулу диверсійно-сепаратистських і терористичних банд-формувань в Україні. Нехай імена боговідступників Володимира Путіна, Віктора Януковича, їх посібників, співорганізаторів, виконавців та всіх зрадників, які своїми діями запалили вогнище війни та братовбивства на святій українській землі будуть прокляті у віках та знеславленні перед Господом Богом, і всіма народами світу.

У молитві просимо і надіємось, щоб Всемилостивий Господь Бог не відвернувся від нашого боголюбивого українського народу, дарував мир, злагоду, благополуччя та процвітання всім нам, та нашій Богом береженій Україні», - зазначається у Зверненні Братства.