• Головна
  • Новини
  • Місцеблюститель УПЦ (МП) до політиків: не роздмухуйте вогонь громадянського протистояння в Україні...

Місцеблюститель УПЦ (МП) до політиків: не роздмухуйте вогонь громадянського протистояння в Україні

04.05.2014, 11:28
Місцеблюститель УПЦ (МП) до політиків: не роздмухуйте вогонь громадянського протистояння в Україні - фото 1
Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри УПЦ (МП) митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій у зв’язку з трагічними подіями в Одесі висловив співчуття рідним і близьким загиблих в Одесі 2 травня і запевнив про молитву за одужання постраждалих.

Митрополит ОнуфрійМісцеблюститель Київської митрополичої кафедри УПЦ (МП) митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій у зв’язку з трагічними подіями в Одесі висловив співчуття рідним і близьким загиблих в Одесі 2 травня і запевнив про молитву за одужання постраждалих.

«Українська Православна Церква просить і благає українських політиків та інші зовнішні і внутрішні сили припинити роздмухувати вогонь громадянського протистояння в Україні. Не використовуйте народ Божий і Церкву у ваших інтересах! Ми молимо Бога, щоб якнайшвидше мир зійшов на нашу землю. Прошу народ України, незалежно від етнічної приналежності й віросповідання, бути мудрим і не піддаватися на провокації. Невже мало крові було пролито за останні місяці, щоб зрозуміти, що тільки мирним словом, а не силою можна вирішувати будь-які проблеми та протиріччя?

Україна — наш спільний дім! Молімося й не даймо нас розсварити!», — говорить митрополит Онуфрій.

Він також закликав священнослужителів УПЦ до виваженої та відповідальної пастирської поведінки в цей непростий час. «І нехай мир Христовий і взаємне прощення буде у наших серцях!», — сказав митрополит Чернівецький і Буковинський УПЦ (МП).