• Головна
  • Новини
  • Церква благословляє захист Вітчизни зі зброєю в руках, - Патріарх Філарет...

Церква благословляє захист Вітчизни зі зброєю в руках, - Патріарх Філарет

22.04.2014, 11:54
Кожен українець повинен захищати свою Батьківщину, навіть із зброєю в руках, бо ситуація зараз така сама, як у період Великої Вітчизняної війни.

Кожен українець повинен захищати Батьківщину, навіть із зброєю, бо ситуація зараз така сама, як у період Великої Вітчизняної війни.

Таку думку висловив Патріарх УПЦ КП Філарет в інтерв’ю «5 каналу».

«Захищати свою Батьківщину – ця священний обов’язок громадянина будь-якої держави… Треба нам захищати державу чи піднімати руки? Звичайно, що треба. І Церква благословляє такий захист, і закликає до цього владу, щоби вона була більш рішуча. Бо прийшов час, коли нам треба показати свою силу і можливості», - сказав він.

Патріарх Філарет зауважив, що Вітчизну можна боронити різними способами. Ми захищалися дипломатично. Зверталися до гарантів недоторканості наших кордонів, бо здали свою атомну зброю.

«Тепер прийшов наш час захищатись, бо у східних областях не відкрито, а приховано діють спецслужби Росії», - зазначив першоєрарх.

На думку Патріарха, навряд чи агресори зупиняться на Донеччині та Луганщині, якщо не зустрінуть опору.

«Якщо на нас ідуть із зброє, то ми повинні із зброєю захищатися. У Велику Вітчизняну війну Церква благословляла зі зброєю захищати від фашизму свою Батьківщину? Благословляла. Ми зараз перебуваємо в такому самому стані.

То чому ми не можемо захищатися зі зброєю? Можемо! І Церква благословляє на такий захист», - наголосив Предстоятель Київського Патріархату.