• Головна
  • Новини
  • У ці дні зробимо все, щоб не допустити громадянської війни!, - митрополит УПЦ (МП) до мешканців Слобожанщини...

У ці дні зробимо все, щоб не допустити громадянської війни!, - митрополит УПЦ (МП) до мешканців Слобожанщини

17.04.2014, 10:39
У ці дні зробимо все, щоб не допустити громадянської війни!, - митрополит УПЦ (МП) до мешканців Слобожанщини - фото 1
Митрополит Харківський і Богодухівський УПЦ (МП) Онуфрій (Легкий) звернувся до мешканців Слобожанщини із закликом припинити протистояння у Страсний Тиждень та зробити все можливе, щоб не пролилася кров.

Владика Онуфрій (Легкий)

Митрополит Харківський і Богодухівський УПЦ (МП) Онуфрій (Легкий) звернувся до мешканців Слобожанщини із закликом припинити протистояння у Страсний Тиждень та зробити все можливе, щоб не пролилася кров.

«Цього року ми особливо гостро відчуваємо скорботу Страсного Тижня. Це час, коли страждає Сам Христос за наші гріхи. Сьогодні вони відгукуються в нас ще більшим болем, бо знову пристрасті долають наш народ в ненависті один до одного. Не піддавайтеся духам злоби. Які б не були політичні переконання у людини, не можна їх доводити до крайнощів - це не кінцевий сенс нашого життя», - цитує слова єрарха сайт «Православіє в Україні».

За його словами, людина з часом може змінити свої політичні погляди, проте осад від вчиненого гріха – насилля над іншою особою – доведеться носити все своє життя.

«Харків — велике гарне місто з глибокими духовними, культурними традиціями. Люди різних віросповідань і національностей мирно живуть у нашому місті багато років. Пройдуть ці нелегкі для нас часи, мине напруження політичних пристрастей, а нам зустрічатися один з одним на вулицях нашого міста. У ці передсвяткові дні закликаю всіх до спокою та розсудливості», — йдеться у звернені владики Онуфрія.

«Давайте докладемо всі сили, щоб не допустити громадянської війни на нашій землі. У нас накопичилося багато проблем, але, вірю, їх можна вирішити мирним шляхом. Давайте проведемо ці дні в очікуванні радості про Воскреслого Христа, у молитві про мир, а не в стані ненависті та ворожнечі, і зустрінемо світле Христове Воскресіння в любові та злагоді. Вірю, що Воскреслий Христос допоможе змінити життя кожного з нас і всієї нашої країни!», - підсумовує митрополит Харківський УПЦ (МП).