• Головна
  • Новини
  • Священик УПЦ (МП ) благословив «Беркут» стояти до смерті проти « мракобісів» Євромайдану...

Священик УПЦ (МП ) благословив «Беркут» стояти до смерті проти « мракобісів» Євромайдану

14.02.2014, 09:55
12 лютого організація «Народний Собор» України провела чергову акцію з підтримки бійців спецпідрозділу МВС «Беркут», що захищає урядовий квартал на вулиці Грушевського від протестуючих на Євромайдані.

12 лютого організація «Народний Собор» України провела чергову акцію з підтримки бійців спецпідрозділу МВС «Беркут», що захищає урядовий квартал на вулиці Грушевського від протестуючих на Євромайдані.

Представники «політичного православ'я» привезли з собою протоєрея Олексія Єфімова, настоятеля храму преподобних Антонія і Феодосія Печерських м. Василькова Київської єпархії УПЦ (Московський Патріархат), відслужити тут молебень з чином причащання бійців спецназу, повідомляє кореспондент Парталу "Релігія в Україні".

Цього разу протоєрей Олексій Єфімов відслужив молебень, а потім виголосив проповідь, в якій наставляв бійців «Беркуту» строго дотримуватися взятих на себе зобов'язань, зокрема службову присягу  інакше «ви прирікаєте свою душу на прокляття, опускаєте [душу - ред.] Нижче сатани і худоби». Священик закликав бійців не піддаватися на заклики переходити на бік протестувальників, яких він порівняв з фашистами і провів паралель з Великою вітчизняною війною. «Краще померти людині чистим, ніж жити, вибачте, обісраним», – сказав він бійцям.

Батюшка також закликав «беркутівців» пам'ятати, що вони стоять на святому місці, яке освятив сам Господь. «Тому що тут Хрещатик, і князь Володимир - святий з цього Хрещатику провів людей своїх, щоб занурити в купіль, очистити їх від язичницького мракобісся, і долучити до істини Христової», – сказав о. Олексій, входячи заочно в полеміку з істориками, які вважають, що на хрещення кияни спускалися до Дніпра по Боричевому узвозі (нині Андріївський узвіз).

«Ось саме тому ці мракобіси це місце і вибрали для свого сатанізму, – вказав священик на протестувальників, зриваючись на крик. – Це не народ! Це непотріб! Народ як раз дивиться на вас, і шукає у вас захисту, на вас уповає».

Народ зараз працює  займається своїми справами, а відпочивають в цей час «злочинці –ось саме ті , проти яких вас направляють» , переконував отець Оексій бійців. «Ваша присяга зобов'язує проти них якраз і стояти - це головне! », – повтортв він.

Священик закликав не боятися « натовпу ... бо з нами Господь, з вами Господь, на вашому боці ... Бог не може бути зі злочинцями, з алкоголіками та іншим непотребом; Бог сподівається на таких ось,  як ви!».

Потім протоєрей Олексій Єфімов під звуки причастив бійців « Беркута», після чого додатково окропив кожного святою водою, одночасно відпускаючи репліки на адресу Майдану: «біснуються!»

Примітно, що минулого року громада, очолювана о. Олексієм Єфімовим, сама опинилася в ролі «бунтівників». Вона висловила недовіру своєму Предстоятелю Митрополиту Володимиру і заявила про вихід з юрисдикції УПЦ (МП), попросивши у Патріарха Кирила притулку. Через деякий час в УПЦ повідомили, що бунтівних віруючих на чолі з настоятелем приїхав заспокоювати вікарний єпископ, після цього громада все ж примирилася зі священоначалієм.