• Головна
  • Новини
  • Митрополит Павло (Лебідь) назвав Євромайдан насмішкою над Церквою...

Митрополит Павло (Лебідь) назвав Євромайдан насмішкою над Церквою

19.12.2013, 11:37
Митрополит Павло (Лебідь) назвав Євромайдан насмішкою над Церквою - фото 1
Митрополит Павло (Лебідь), постійний член Синоду УПЦ, намісник Києво-Печерської лаври засудив київський Евромайдан. Єрарху не сподобалося, що мітингувальники вживають скоромну їжу під час посту і він сподівається, що до Нового року протестуючі розійдуться.

138737.jpgМитрополит Павло (Лебідь), постійний член Синоду УПЦ, намісник Києво-Печерської лаври засудив київський Евромайдан. Єраху не сподобалося, що мітингувальники вживають скоромну їжу під час посту і він сподівається, що до Нового року протестуючі розійдуться.

"Ті , хто стоїть на майдані, зараз набирають бали. Це не захисники Вітчизни, це насмішка над Церквою - така ж , як поїдання на майдані в піст свинини і яловичини, смаження шашликів і варіння плову. Різдвяний піст - це час покаяння і виправлення. Тільки у вірі, в здійсненні добрих справ ми можемо досягти згоди", - заявив "Известиям" намісник Києво-Печерської лаври.

Архиєрей висловив надію на те, що до Нового року люди роз'їдуться по домівках. Він також нагадав про повір'я: як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш.

"Нам не допоможуть ні Європа, ні Росія, поки ми не змінимося самі. Та й розмови про євроінтеграцію зараз потрібні не народу, а тим, хто рветься ними правити. Але ми повинні пам'ятати, що всяка влада нам дана від Бога і ми отримуємо ту, яку заслуговуємо", - підкреслив владика Павло.

На його думку, вихід із ситуації потрібно шукати, керуючись законами. "Не повинно так бути, що люди говорять про любов до Батьківщини, а потім пускають в хід сльозоточивий газ, камені і палиці", - сказав архиєрей.

Як зауважив сайт «Релігія в Україні», не зрозуміло, чи адресує архиєрей свої слова обом майданам, і чи вважає безстроковий Антимайдан, зібраний представниками влади 14 грудня, "насмішкою над Церквою". через те, що останні також порушували Різдвяний піст.