• Головна
  • Новини
  • Щогодини у львівських храмах УГКЦ б’ють у дзвони на підтримку Майдану...

Щогодини у львівських храмах УГКЦ б’ють у дзвони на підтримку Майдану

11.12.2013, 13:43
Щогодини у львівських храмах УГКЦ б’ють у дзвони на підтримку Майдану - фото 1
У зв’язку із подіями на Євромайдані священнослужителі Львівської архиєпархії УГКЦ вирішили щогодини бити у церковні дзвони по 5 хвилин.

дзвони.jpgexklusiv.gifУ зв’язку із подіями на Євромайдані священнослужителі Львівської архиєпархії УГКЦ вирішили щогодини бити у церковні дзвони по 5 хвилин.

Сьогодні вони звернулися з такою пропозицією до єпископа-помічника Львівського Венедикта (Алесійчука) і єпископ підтримав цю ідею.

«Церковні дзвони – це заклик до мобілізації людського духа. Заклик творити молитву. Бо її нам зараз дуже бракує», - пояснив РІСУ речник архиєпархії о. Павло Дроздяк .

У ніч на 11 грудня, о 01:21, Беркут розпочав операцію з розгону Євромайдану. Про цей штурм одразу сповістили дзвони Михайлівського Золотоверхого монастиря (УПЦ КП).

У тривожний ранок 11 грудня лунали дзвони і в Одесі з вежі лютеранської церкви Апостола Павла. Цей дзвін зазвучав у відповідь на спробу силового придушення громадянського протесту вночі на Майдані на Хрещатику. На флагштоку біля церкви також піднято національний прапор України.