• Головна
  • Новини
  • Одеські лютерани вдарили у дзвони під час спроби придушити Майдан у Києві...

Одеські лютерани вдарили у дзвони під час спроби придушити Майдан у Києві

11.12.2013, 12:58
Одеські лютерани вдарили у дзвони під час спроби придушити Майдан у Києві - фото 1
Холодний ранок вівторка 11 грудня в Одесі прорізав звук дзвону, що залунав з вежі лютеранської церкви Апостола Павла.

1004893.jpgХолодний ранок вівторка 11 грудня в Одесі прорізав звук дзвону, що залунав з вежі лютеранської церкви Апостола Павла. Як повідомили Групі «Примирення» у прес-службі церкви, дзвін зазвучав у відповідь на спробу силового придушення громадянського протесту сьогодні вночі на Майдані в Києві та вранці на Хрещатику. На флагштоку біля церкви піднято національний прапор України.

Подзвін з церкви має багато значень: він може звучати і як набат, коли жителі знаходяться в смертельній небезпеці, і як заклик до мобілізації у спільній посиленій молитві.

Група «Примирення» закликає усі християнські Церкви України приєднатися до ініціативи одеських лютеран і бити сьогодні у всі дзвони з усіх соборів і церков в містах і селах країни.

Довідка: Українська група «Примирення» об'єднує офіційних представників чотирьох українських Церков: Української Православної Церкви, Української Греко -Католицької Церкви, Римо-Католицької Церкви в Україні та Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви в Україні.

Українська група «Примирення» є частиною міжнародної групи «Примирення - завдання Церков в Україні, Білорусі, Польщі та Німеччині» , до якої входять представники християнських конфесій чотирьох країн: Римо-Католицької Церкви з Німеччини, Польщі, Білорусі та України, Української Греко-Католицької церкви , Польської Православної церкви , Української Православної церкви , Білоруської Православної церкви , Євангелічної Церкви Німеччини, Лютеранської Церкви в Польщі , Німецької Євангелічно -Лютеранської Церкви в Україні.