• Головна
  • Новини
  • Вчорашнє Народне віче на Майдані Незалежності розпочалося з молитви...

Вчорашнє Народне віче на Майдані Незалежності розпочалося з молитви

09.12.2013, 10:05
Вчорашнє Народне віче на Майдані Незалежності розпочалося з молитви - фото 1
Вчора, 8 грудня, у Києва на Майдані перед початком народного віча пролунала спільна молитва «Отче наш» та пісня-молитва у виконанні гурту Тараса Петриненка, до якої долучились учасники Народного віче.

exklusiv.gifВчора, 8 грудня, у Києва на Майдані перед початком народного віча пролунала спільна молитва «Отче наш» та пісня-молитва у виконанні гурту Тараса Петриненка, до якої долучились учасники Народного віче.

Спершу з промовою виступив єпископ Вишгородський, намісник Михайлівського Золотоверхого монастиря Агапіт (Гуменюк), який закликав не забувати про духовність та долучатись до майданів у всіх регіонах Вітчизни. Опісля він прочитав разом з протестувальниками молитву «Отче наш».

По завершенню молитви, Майданом почала лунати пісня «Молитва за Україну».

Серцевиною духовної частини виступів на Віче стала промова екс-Глави УГКЦ архиєпископа-емерита Любомира (Гузара), який закликав "працювати так, як ніби все залежить від нас, а молитись так, ніби все залежить від Бога".

Як зауважує кореспондент РІСУ, загалом християнські коннотації звучали фактично в кожному виступі. Це і згадки про християнський Майдан у листі від Юлії Тимошенко, і твердження від багатьох інших політиків, що з нами Бог. До привітання "Слава Україні!" дедалі частіше додається і "Слава Ісусу Христу!".

Нагадаємо, що столичний протест на Майдані не збирається вщухати, так як лави мітингувальників щодня поповнюють нові люди. Недільне Народне віче зібрало, за даними його організаторів, мільйон учасників (за даними МВС — до 100 тис.). Окрім того, там працюють представники духовенства, встановлено скульптуру святого Миколая, а також діють капличка та міжконфесійний молитовний намет. Двері церков та храмів різних конфесій лишаються відчиненими для всіх протестувальників, які шукають прихистку у перервах між акціями.