• Головна
  • Новини
  • Активісти Євромайдану знайшли прихисток у Михайлівському монастирі...

Активісти Євромайдану знайшли прихисток у Михайлівському монастирі

30.11.2013, 12:15
Активісти Євромайдану знайшли прихисток у Михайлівському монастирі - фото 1
Понад 220 активістів Євромайдану, яких зранку 30 листопада розігнав «Беркут», знайшли прихисток у Михайлівському монастирі УПЦ КП.

євромайдан на території Михайлівського монастиряПонад 220 активістів Євромайдану, яких зранку 30 листопада розігнав «Беркут», знайшли притулок у Михайлівському монастирі УПЦ КП.

Мітингувальники, як пише «Українська правда», не знімають свою євросимволіку, розходитися не планують.

Ченці монастиря виносять мітингарям гарячий чай, небайдужі кияни зносять їжу, збирають гроші, щоб допомогти активістам купити продукти.

На території собору також перебувають народні депутати і співачка Руслана, яка координує дії мітингарів.

За інформацією депутата Київради Олексія Давиденка, зараз все більше людей приходить в Михайлівський собор, де люди зсередини забарикадувалися від влади лавками і співають гімн України.

Разом з тим служителі Михайлівського монастиря просять активістів вести себе благопристойно.

За даними "Інтерфакс-Україна", мітингарі висловили побоювання у зв'язку з тим, що священики просять їх залишити територію святині.

Однак ченці монастиря кажуть, що учасників акції ніхто не виганяє, але їх закликають не порушувати внутрішній розпорядок святині, не пити спиртні напої, не курити, не використовувати лайливу мову і не перекривати вхід на територію монастиря, блокуючи браму, а також не клеїти плакати на стіни монастиря.

На території собору активісти Євромайдану не влаштовують акцію, для них це місце - тимчасове укриття, оскільки люди побоюються, що на них можуть бути здійснені напади з боку правоохоронців.

Учасники Євромайдану збираються під Михайлівським монастирем

На території монастиря

Світлини з Facebook і РІСУ