• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ закликав священнослужителів та мирян вшанувати жертв Голодомору...

Глава УГКЦ закликав священнослужителів та мирян вшанувати жертв Голодомору

20.11.2013, 11:11
Глава УГКЦ закликав священнослужителів та мирян вшанувати жертв Голодомору - фото 1
Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) звернувся до вірян з приводу 80-ї річниці Голодомору 1932−1933 років. Він закликав священнослужителів 23-24 листопада відслужити поминальні Богослужіння, а мирян - запалити у суботу ввечері «свічку пам’яті».

images-(2).jpgПатріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) звернувся до вірян з приводу 80-ї річниці Голодомору 1932−1933 років. Він закликав священнослужителів 23-24 листопада відслужити поминальні Богослужіння, а мирян - запалити у суботу ввечері «свічку пам’яті».

«Сьогодні голос заморених голодом мільйонів жінок і чоловіків, дітей і старців кличе з української землі до сумління наших сучасників, кличе про пам’ять, кличе про справедливість, милосердя та любов. Цей голос повинні почути як нащадки жертв, так і нащадки тих, хто продавав і купував відібраний у них хліб, а разом із тим – їхнє життя. Почути цей голос – означає молитися і покутувати за них», - йдеться у зверненні, опублікованому на сайті Департаменту інформації УГКЦ.

Глава УГКЦ зазначив, що ми повинні згадувати жертв Голодомору, щоби «оздоровити нашу пам’ять, загоїти рани минулого, запобігти повторенню подібних злочинів у майбутньому».

«Із цими думками, єднаючись у молитві й скорботі у ці поминальні дні з кожною українською душею, доручаю всім душпастирям відслужити поминальні богослужіння: в суботу, 23 листопада, – Божественну Літургію, а в неділю, 24 листопада, – Панахиду за упокій невинно убієнних Голодомором. Рівно ж закликаю всіх вірних Української Греко-Католицької Церкви запалити ввечері 23 листопада у своїх домівках «свічку пам’яті» та взяти участь у поминальних службах і відповідних громадських заходах», - закликав він.

«Нехай усемилостивий Господь, що є єдиним Дателем життя, прийме у свої вітцівські обійми душі невинно убієнних братів і сестер наших, а нам усім зішле своє небесне благословення!», - побажав Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук).