• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ: «Якщо ми не плекатимемо інституції сім’ї, ми завжди зустрічатимемося з соціальними сиротами»...

Глава УГКЦ: «Якщо ми не плекатимемо інституції сім’ї, ми завжди зустрічатимемося з соціальними сиротами»

25.10.2013, 09:08
Глава УГКЦ: «Якщо ми не плекатимемо інституції сім’ї, ми завжди зустрічатимемося з соціальними сиротами» - фото 1

З погляду християнина, сім’я – інституція, установлена самим Творцем як нерозривна і плідна єдність чоловіка та жінки. Тільки така сім’я може дати належне виховання дітям. Про це cказав Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) 24 жовтня у Києві під час круглого столу на тему соціального сирітства.

shevchuk_s.jpgЗ погляду християнина, сім’я – інституція, установлена самим Творцем як нерозривна і плідна єдність чоловіка та жінки. Тільки така сім’я може дати належне виховання дітям. Про це cказав Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) 24 жовтня у Києві під час круглого столу на тему соціального сирітства.

Публічна дискусія на цю тему відбулася в приміщенні Комітетів Верховної Ради України з ініціативи між фракційного депутатського об’єднання «Рівноправ’я».

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, на круглому столі, за участю Юрія Павленка, Уповноваженого Президента України з прав дитини, народних депутатів, участь також брали представників громадських організацій та благочинних фондів зокрема йшлося про соціальне сирітство серед родин українських трудових емігрантів.

Патріарх Святослав у своєму слові розповів учасникам заходу, що УГКЦ має досвід правці з емігрантами, їхніми сім’ями, як в Україні, так і при наших парафіях за кордоном. У наших єпархіях існують центри допомоги та реабілітації сім’ям емігрантів.

Він наголосив на тому, що сьогодні внаслідок багатьох соціальних та економічних процесів страждає інститут сім’ї.

«Сирітство виникає тоді, коли дитина не має опіки від своїх тата й мами. Якщо не буде підтримано інституту сім’ї на загальносоціальному, державному рівні, то ми завжди матимемо проблему з соціальними сиротами. Адже соціальні сироти є не тільки в родинах емігрантів, а й в успішних бізнесменів, які не займаються вихованням своїх дітей. Жодна державна програма, навіть найкраща соціальна служба не зможуть замінити дитині батька і матері», - зауважив Глава Церкви.

Глава УГКЦ підкреслив, що з погляду християнина, сім’я - інституція, установлена самим Творцем як нерозривна і плідна єдність чоловіка та жінки. За його словами, тільки така сім’я може дати належне виховання дітям.

«Якщо ми не плекатимемо інституції сім’ї, ми завжди зустрічатимемося з феноменом соціальних сиріт», - зауважив він.

Предстоятель УГКЦ також зачепив тему українських шкіл за кордоном, які потребують дуже великої підтримки. Він навів приклад української школи в Афінах. Користуючись нагодою, першоєрарх попросив для української школи в Греції окремої уваги.

У круглому столі взяв участь владика Йосиф (Мілян), який представив звіт роботи, що її надає Церква дітям емігрантів.

За підсумками круглого столу прийнято резолюцію щодо тіснішої співпраці між Церквами, релігійними організаціями та державою України для захисту інституту сім’ї і опіки над соціальними сиротами.