• Головна
  • Новини
  • Главу УГКЦ дивує бездіяльність держави щодо секти Догнала...

Главу УГКЦ дивує бездіяльність держави щодо секти Догнала

05.09.2013, 12:47
Главу УГКЦ дивує бездіяльність держави щодо секти Догнала - фото 1

Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) висловив здивування бездіяльністю представників державних органів, які дозволяють діячам невизнаного релігійного угрупування, відомого під назвою "Українська Правовірна Греко-Католицька Церква" або «догналіти», безперешкодно проповідувати і проводити акції.

exklusiv.gifПатріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) висловив здивування бездіяльністю представників державних органів, які дозволяють діячам невизнаного релігійного угрупування, відомого під назвою "Українська Правовірна Греко-Католицька Церква" або «догналіти» , безперешкодно проповідувати і проводити акції.

Веб-конференція з Блаженнішим СвятославомПро це Глава УГКЦ сказав під час веб-конференції на РІСУ.

«У будь-якій державі органи влади оберігають суспільство своєї країни від присутності, впливу такої особи (Антоніна Догнала – лідера «УПГКЦ» - РІСУ). Чому сьогодні наша держава бездіяльна, я не знаю», - зазначив він.

Патріарх Святослав зауважив, що у середовищі греко-католиків дехто вважає, що за такою бездіяльністю влади проглядається політичний підтекст.

«Деяким нашим вірним здається, що ця бездіяльність може мати якийсь політичний підтекст, для того, щоби тиснути на УГКЦ, зокрема, напередодні, нових виборів. Але, думаю, що політика такого роду буде безуспішною», - сказав він.

Лідеру «УПГКЦ» Антоніну Догналу, як відомо, ще у 2011 році суд  заборонив перебування в Україні. Після судового рішення міліція декілька разів викликала його для добровільного видворення з України, однак той не з’явився.

Незважаючи на рішення української феміди, Догнал безперешкодно проповідує і проводить богослужіння нині біля стін Софії Київської на Володимирській гірці та організовує хресні ходи столичними вулицями.

Антонін Догнал та його адепти останнім часом, до того ж, стали активно цікавитися політикою, зокрема, зовнішньополітичним курсом України. Улітку цього року Догнал, наприклад, навіть звернувся із «Пророцьким словом для Президента України», де останнього закликав відмовитися від Європейського курсу України і пристати до Митного Союзу. У разі відмови Догнал пророчив Януковичу кінець кар’єри. Згодом, аби «врятувати» Україну від євроінтеграції догналіти написали лист президентам Росії та Білорусі, попросивши їх ввести на територію нашої держави миротворчі війська.

«Саме до Вас закликаємо SOS, щоб Ви направили миротворчі спецпідрозділи в Україну для збереження легальної влади і незалежності народу», - просять догналіти глав двох іноземних держав.

Лист.jpg

лист_2.jpg