• Головна
  • Новини
  • В УГКЦ соборно відзначили День пам’яті святого князя Володимира...

В УГКЦ соборно відзначили День пам’яті святого князя Володимира

29.07.2013, 09:49
В УГКЦ соборно відзначили День пам’яті святого князя Володимира - фото 1
Архиєрейську Літургію у Патріаршому соборі Воскресіння у Києві очолив Глава УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук) у спів служінні владик Церкви.

В Українській Греко-Католицькій Церкві соборно відзначили день пам’яті рівноапостольного князя Володимира, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Архиєрейську Літургію у Патріаршому соборі Воскресіння у Києві очолив Глава УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук) у спів служінні владик Церкви.

У своїй проповіді Блаженніший Святослав зауважив, що кожен християнський народ має отого першого – апостола чи рівноапостольного проповідника, який приніс світло христової віри цьому народові і цій землі.

УГКЦ.jpg

«Ми, українці, маємо свого рівноапостольного князя Володимира, пам`ять якого сьогодні хочемо урочисто вшанувати, зокрема, цією урочистою соборною архієрейською святою літургією», – додав Предстоятель УГКЦ.

Проповідник нагадав, що князь Володимир, як поганин, сповідував культ сили. «Цей культ, як зміст поганської релігії, і панував на цих землях. Можливо, на піку здобуття цієї сили він враз зрозумів своє безсилля там, перед стінами Херсонесу. Тоді він пізнав іншого Бога, якому поклоняються християни. Того Бога, який є Любов’ю. І він – могутній володар свого часу відмовився від сили, сили людської, для того щоби любити. І увірив у силу божественної любові, і тою вірою в Бога, який є любов, поділився зі своїм людом», – наголосив Блаженніший Святослав.

Тоді, за його словами, сталося щось, що по-людськи важко зрозуміти, – саме сила любові обновила цей народ. «Саме божественна любов окрилила людський дух його людей і піднесла до вершин культури, мистецтва, просвітництва. Таким чином вивела на вершини європейської цивілізації. Саме сила любові й поклоніння цьому Богові, який є любов, з різних племен створила наймогутнішу державу на Сході Європи того часу. Саме сила любові стала духовною революцією, переображенням його людей і відкрила їм дорогу до царства небесного», – сказав Глава УГКЦ.