• Головна
  • Новини
  • В УГКЦ здивовані, що державні святкування 1025-ліття Хрещення Київської Руси започатковуються в Москві...

В УГКЦ здивовані, що державні святкування 1025-ліття Хрещення Київської Руси започатковуються в Москві

04.06.2013, 16:41
В УГКЦ здивовані, що державні святкування 1025-ліття  Хрещення Київської Руси започатковуються в Москві - фото 1
Не слід забувати, що Московська Церква є дочірньою щодо Київської Церкви. Тому логічно було б усі центральні святкування проводити в Києві.

S-Shevchuk_86.jpgexklusiv.gifНе тільки УГКЦ, а й інші християни в Україні здивовані, що досі не оприлюднена державна програма святкування 1025-річчя Хрещення. Про це сьогодні на прес-конференції сказав Глава УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук).

«Хоча Президент зустрічався з нами, закликав брати активну участь, але й досі не  оприлюднена державна програма святкування 1025-річчя Хрещення», –зазначив Глава УГКЦ.

"Торік усі Церкви висловлювали бажання мати спільну молитву за Україну в час Хрещення. Проте бачимо, що це теж поки що не планується. Нерозуміння викликає й те, що державні святкування «обплітаються» святкуваннями, які започатковуються в Москві. Отже, втілюється сценарій, який був розроблений ще в радянські часи, 25 років тому. Однак не слід забувати, що Московська Церква є дочірньою щодо Київської Церкви. Тому логічно було б усі центральні святкування проводити тут, де 1025 років тому відбулося Хрещення», – наголосив Глава УГКЦ.