• Головна
  • Теми
  • У Севастополі священики УГКЦ та РКЦ спільно вшанують пам'ять жертв Голодомору...

У Севастополі священики УГКЦ та РКЦ спільно вшанують пам'ять жертв Голодомору

23.11.2012, 14:16
У Севастополі священики УГКЦ та РКЦ спільно вшанують пам'ять жертв Голодомору - фото 1
У Севастополі основне дійство відбудеться на площі Свободи, біля будівлі Українського культурно-інформаційного центру. Саме тут кілька років тому було встановлено меморіальну дошку в пам'ять про загиблих.

Севастополь.jpgexklusiv.gifПро це 22 листопада на прес-конференції розповіли настоятелі греко- та римо-католицьких громад міста. У Севастополі основне дійство відбудеться на площі Свободи, біля будівлі Українського культурно-інформаційного центру. Саме тут кілька років тому було встановлено меморіальну дошку в пам'ять про загиблих.

Акція відбудеться в рамках всеукраїнського вшанування жертв цієї трагедії, яке відбудеться у суботу 24 листопада по всій державі. На прес-конференції у міському медіа-центрі голова громадської організації «Конгрес українців Севастополя» Богдан Мороз навів приклади, що свідчать про штучний характер голоду на українських землях.

Настоятель греко-католицької громади міста о. Микола Квич закликав вітчизняних вчених до об’єктивного висвітлення трагічних сторінок історії, а громадян різних конфесій – пам’ятати про ті події.

«Якщо ж я буду говорити, наприклад, про свою Церкву, то Митрополит Андрей Шептицький, будучи главою Української Греко-Католицької Церкви, особисто долучився до спасіння людей від голоду. Він намагався все зробити, аби врятувати їм життя».

Свою участь у заході підтвердили також парафіяни Римо-Католицької Церкви міста. Отець Юрій Зімінський, настоятель римо-католицької громади св. Климента, відзначив, що «сучасне покоління не має права забути про ті страшні часи, і ніхто не має боятись про це говорити». А невизнання цього злочину граничить з великим духовним надломом у такої людини.

В ході заходу всі небайдужі мешканці міста візьмуть участь у спільній панахиді різних конфесій та в загальнодержавній хвилині мовчання. Далі з запалених свічок буде викладено хрест на згадку про померлих від голоду, інформує кореспондент РІСУ Олег Савченко.