• Головна
  • Новини
  • Молодь закликає вшанувати пам'ять жертв Голодомору-Ґеноциду українського народу 33-годинним постом...

Молодь закликає вшанувати пам'ять жертв Голодомору-Ґеноциду українського народу 33-годинним постом

25.11.2010, 10:38
Молодь закликає вшанувати пам'ять жертв Голодомору-Ґеноциду українського народу 33-годинним постом - фото 1
Спілка української молоді (СУМ) в Україні в рамках відзначення 77-их роковин Голодомору 1932-33 рр. ініціює проведення акції «Сопричастя» на знак духовної єдності з тими поколіннями українців, які постраждали в часи Великого Голоду та терору.

Soprychastya-2010_1.jpgСпілка української молоді (СУМ) в Україні в рамках відзначення 77-их роковин Голодомору 1932-33 рр. ініціює проведення акції «Сопричастя» на знак духовної єдності з тими поколіннями українців, які постраждали в часи Великого Голоду та терору. Організатори акції «Сопричастя» закликають вшанувати пам’ять жертв Голодомору постом, молитвою та доброю справою.

Кожен, хто погодився взяти участь в цій акції, бере на себе добровільне зобов’язання суворого посту, без вживання страви, впродовж 33 годин (з 7.00 год. 26 листопада до 16.00 год. 27 листопада 2010 року). «Це буде своєрідною особистою жертвою кожного з нас на спомин душі невинно загиблих від голоду 33-го року. Дуже важливо, аби ця жертва була свідомою, а не механічною. До участі в цьому заході запрошуються виключно особи, які досягли 18-ти річного віку й не мають медичних протипоказань щодо такого добровільного голодування», — йдеться у повідомленні організаторів акції.

О 16 годині 27 листопада учасники акції духовно єднаються в спільній молитві за жертв Голодомору.

Як повідомили РІСУ організатора, впродовж 33 годин участі в акції кожен її учасник може зробити добре діло з метою допомогти ближньому який цього потребує. Це може бути милостиня, пожертва на сиротинець тощо.

Зголошуватися, що Ви також долучитися до акції, можна на ел.адресу: [email protected].

Довідка:

Вперше така акція, започаткована СУМівцями Австралії та членами Тернопільської міської організації СУМ в Україні, відбулася 2003 року. З того часу СУМівці щороку в листопаді проводять такий захід, присвячений вшануванню пам’яті жертв Голодомору.

У 2006 році до участі в «Сопричасті» долучилися не лише громадяни України, але й представники Грузії, Великої Британії, Словаччини. Акцію підтримав доктор філологічних наук, багаторічний завідувач Науково-дослідного відділу україністики Університету ім. Шафарика у Пряшеві (Словаччина) професор Микола Мушинка, інші громадські діячі.