• Головна
  • Проекти
  • Верховна Рада відхилила законопроект про передачу комплексу Києво-Печерської лаври у державну власність...

Верховна Рада відхилила законопроект про передачу комплексу Києво-Печерської лаври у державну власність

16.06.2010, 11:12
Верховна Рада відхилила законопроект про передачу комплексу Києво-Печерської лаври у державну власність - фото 1
Голосування за проект постанови «Про збереження комплексу Києво-Печерської лаври та подальший розвиток Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника» (№6414) відбулося 15 червня.

Києво-Печерська_лавра1.jpgКИЇВ — Голосування за проект постанови «Про про збереження комплексу Києво-Печерської лаври та подальший розвиток Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника» (№6414) відбулося в Верховній Раді  України 15 червня. Народні депутати відхилили постанову: із 417 зареєстрованих в залі депутатів підтримали документ 148, не голосували 269 осіб.

Як інформує прес-служба ВР України, у постанові, авторами якої є Володимир Яворівський, Михайло Косів, Ярослав Федорчук, йшлося насамперед про те, щоб «передати весь комплекс Києво-Печерської Лаври у державну власність та до сфери управління центрального органу виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини».

Окрім того, проект постанови передбачав:

– забезпечити затвердження нового Генерального плану Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника в межах його охоронних зон, які є буферними зонами об’єкта під охороною ЮНЕСКО;

– затвердити державну програму збереження комплексу Києво-Печерської Лаври та розвитку Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Це вже втретє народні депутати відмовилися голосувати за передачу комплексу будівель Києво-Печерської лаври у державну власність.