• Головна
  • Новини
  • Суддя заставив ДАІ переоформити протокол на священика-автомайданівця...

Суддя заставив ДАІ переоформити протокол на священика-автомайданівця

07.02.2014, 14:04
Суддя заставив ДАІ переоформити протокол на священика-автомайданівця - фото 1
Вдруге упродовж цього тижня у Франківському районному суді Львова сьогодні відбулося засідання у справі священика УГКЦ Михайла Димида, активного учасника Автомайдану.

ArticleImages_55051_Димид---суд-(1).jpgexklusiv.gifВдруге упродовж цього тижня у Франківському районному суді Львова сьогодні відбулося засідання у справі священика УГКЦ Михайла Димида, активного учасника Автомайдану.

Священнослужителя звинувачують у тому, що 29 грудня 2013 р. о 12.30 год. в с. Нові Петрівці Київської області він, їдучи в колоні автопротестувальників до Межигір’я, не зупинився на вимогу автоінспектора.

Заслухавши покази автоінспектора зі Львова, що складав протокол на священика, та покази свідків, суд прийняв рішення скерувати матеріали на переоформлення в УДАІ Львова.

«У діях працівників ДАІ, які складали протоколи, суд виявив суттєві недоліки. Вони не повідомили о. Михайла Димида про час, дату та місце його складання. Крім того, священнослужителя позбавили права на захист. Суд, звичайно, міг би закрити справу, доказів вини отця немає. Але він прийняв інше рішення», - прокоментував подію адвокат Чорній.

Священик Михайло Димид вважає себе невинуватим у цій ситуації і готовий надалі продовжувати боротьбу.

«Немає того факту, який розписано в цих документах, - каже він. - Але ми з терпеливістю, з любов’ю підемо дальше. Ми будемо захищатися, бо тут немає моєї провини. Це очевидно. Ми хочемо очистити систему. Віримо, що це можна зробити і з цієї причини продовжимо боротьбу».

Рішенням Франківського суду щодо скерування матеріалів на переоформлення цілком задоволені представники «Дорожнього контролю», які із самого початку уважно слідкують за цієїю справою і допомагають священику.

«У даному випадку ми бачимо, що суддя діяв адекватно, прийняв правильне рішення. Будемо надіятися, що у державі щось поміняється. І суди прислухатимуться до вимог людей, бо закон повинен торжествувати», - сказав Андріан Колобов з «Дорожнього контролю Львова».