• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ в Одесі: «Нашу Церкву тут піддають дискримінації»...

Глава УГКЦ в Одесі: «Нашу Церкву тут піддають дискримінації»

12.12.2016, 12:30
Глава УГКЦ в Одесі: «Нашу Церкву тут піддають дискримінації» - фото 1
Ми досі молимося в Одесі в напівпідвальному приміщенні, який є катедральним собором УГКЦ в Одесі. Можливо, це найбільш дискримінована релігійна спільнота в Україні.

01.jpg-3333.jpgМи досі молимося в Одесі в напівпідвальному приміщенні, який є катедральним собором УГКЦ в Одесі. Можливо, це найбільш дискримінована релігійна спільнота в Україні.

Про це сказав Патріарх Української Греко-Католицької Церкви Святослав у катедральному храмі Андрія Первозваного в Одесі 11 грудня 2016 року під час свого другого пастирського візиту до Одеського екзархату, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Можливо, – сказав духовний лідер греко-католиків, – це найбільш дискримінована релігійна спільнота в Україні. Проте я вкотре вам хочу сказати, не переживайте, бо Бог є милосердний. Будьте справжніми християнами, першими наближайтеся до людей, незалежно від того, якою мовою вони говорять, до якої національності належать чи яку релігію сповідують. І ми вийдемо з того одеського підпілля. Ми вийдемо з одеських катакомб, але лише тоді, коли засяємо світлом Христової істини на весь цей Південний край».

Предстоятель УГКЦ подякував священикам та сестрам-служебницям за служіння на цих теренах. А також відзначив патріаршими грамотами вірних мирян Церкви, які активно підтримують розвиток УГКЦ в Одесі.