• Головна
  • Новини
  • Львівська облрада заборонила трансляцію телеканалу релігійної секти «Відродження»...

Львівська облрада заборонила трансляцію телеканалу релігійної секти «Відродження»

30.11.2016, 09:54
Львівська обласна рада заборонила на території області транслювати телеканал «Відродження ТБ». Таке рішення депутати ЛОР прийняли під час сесії 29 листопада, інформує Zaxid.net.

Львівська обласна рада заборонила на території області транслювати телеканал «Відродження ТБ». Таке рішення депутати ЛОР прийняли під час сесії 29 листопада, інформує Zaxid.net.

«Рекомендувати провайдерам кабельного та ефірно-кабельного телерадіомовлення області припинити трансляцію телеканалу «Відродження ТБ». Звернутися до ВР та Нацради України з питань телебачення і радіомовлення щодо заборони трансляції згаданого каналу на території України в супутниковій та кабельних мережах», – йдеться у рішенні депутатів обласної ради.

Як йдеться у повідомленні, «Відродження ТБ» є релігійним телеканалом скандально відомої сектантської організації «Духовний центр "Відродження», яку очолює Володимир Мунтян. На території України трансляцію цього телеканалу здійснюють провайдери «Воля», «Triolan» та «Vodafone».

Депутати Львівської облради також закликали Нацраду з питань телебачення і радіомовлення анулювати ліцензію на здійснення супутникового мовлення, видану телеканалу «Відродження ТБ» у серпні 2014 року.

«Діяльність телеканалу з огляду на трансляцію програм, які містять відеосюжети, що завдають шкоди фізичному, психічному та моральному розвитку глядачів, є недопустимою. З приводу вищезазначених фактів СБУ вже винесено три експертних висновки від різних інститутів психіатричних експертиз, де чітко вказано, що «Духовний центр "Відродження"» та телекомпанія «Відродження ТБ» створено з метою маніпулювання свідомістю громадян, підміною понять і видавання бажаного за дійсне», – йдеться у зверненні львівських депутатів до ВР та Нацради з питань телебачення і радіомовлення.