• Головна
  • Новини
  • Комісія Київради розглядає майновий конфлікт УПЦ КП і УАПЦ...

Комісія Київради розглядає майновий конфлікт УПЦ КП і УАПЦ

04.11.2016, 11:50
Комісія Київради розглядає майновий конфлікт УПЦ КП і УАПЦ - фото 1

1 листопада в КМДА відбулось засідання постійної комісії Київради з питань власності. У порядку денному один з пунктів був присвячений передачі у постійне користування приміщень у східному торці Варваринського корпусу Михайлівського монастиря (площею 400 кв.м.) на вул. Трьохсвятительській, 8а.

1 листопада в КМДА відбулось засідання постійної комісії Київради з питань власності. У порядку денному один з пунктів був присвячений передачі у постійне користування приміщень у східному торці Варваринського корпусу Михайлівського монастиря (площею 400 кв.м.) на вул. Трьохсвятительській , 8а, повідомляє "Релігія в Україні" .

Київрада1w.jpg

Доповідачем на комісії на підтримку листа від глави УПЦ КП був секретар Синоду УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря).

За висловом секретаря Патріархії УАПЦ протоєрея Віталія Даньчака, "УПЦ КП забажала заволодіти приміщенням, де знаходиться з 1997 року Патріархія УАПЦ". Архієпископ Євстратій, каже протоієрей, "цинічно і ведверто при депутатах і усіх присутніх почав лити бруд на УАПЦ. Не називаючи УАПЦ Церквою, а якоюсь там організацією. Вимагаючи відселити ”цю організацію подалі”... ”Рупор УПЦ КП” звинуватив Нашу Церкву, начебто УАПЦ за останній рік зблизилась з УПЦ (МП), не хочуть єднатись з УПЦ КП і тому потрібно через це забрати від УАПЦ Патріархію по вул. Трьохсвятительській 8А".

Протоєрей Віталій Даньчак вважає, що сама УПЦ КП "знищила Варваринський корпус надбудовою третього поверху", а тому "УАПЦ вимагатиме справедливого рішення від депутатів КМДА незалежно від політичних вподобань чи сфер впливу".

За словами секретаря Патріархії УАПЦ, 9 листопада з даного питання засідатиме робоча група, яка складається з депутатів комісії.