• Головна
  • Новини
  • У Миколаєві протестантам офіційно дозволили молитися на місці знесеного пам’ятника Леніну...

У Миколаєві протестантам офіційно дозволили молитися на місці знесеного пам’ятника Леніну

28.10.2016, 09:55
Миколаївський виконком скасував своє рішення, яким забороняли проводити релігійні заходи, зокрема на головній площі міста. Таке рішення ухвалили 26 жовтня. Про це повідомляє Depo.Миколаїв.

Миколаївський виконком скасував своє рішення, яким забороняли проводити релігійні заходи, зокрема на головній площі міста. Таке рішення ухвалили 26 жовтня. Про це повідомляє Depo.Миколаїв.

Начальник відділу зв'язків з громадськістю Наталія Ухмановска повідомила, що 8 вересня цього року Конституційний суд України визнав п. 5 ст. 21 Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" неконституційним. Тому Миколаївський виконавчий комітет також привів свою нормативну базу у відповідність: "Тепер релігійні зібрання відбуваються, як і мирні зібрання, після попередження", - розповіла Ухмановска.

В свою чергу міський голова Олександр Сєнкевич зауважив, що релігійні зібрання на місці демонтованого пам'ятника Леніну вже проводять місяць та жартома запросив присутніх на виконкомі відвідати захід: "Останній місяць на місці розташування пам'ятника товаришу Леніну відбуваються Богослужіння протестантських Церков по неділях, всі запрошуються".

Таким чином, миколаївський виконком визнав своє рішення "Про визначення переліку місць, заборонених для проведення масових заходів релігійного спрямування в Миколаєві" таким, що втратило чинність.

Раніше релігійні заходи заборонялося проводити на площі Соборній, на Центральному стадіоні та у Каштановому сквері.

До скасування рішення представники Незалежної помісної церкви євангельських християн "Любов Христова" вже зверталися в мерію з проханням дати дозвіл на проведення щонеділі з 13:30 до 14:30 на площі Соборній публічних заходів релігійного змісту, а саме читання проповідей і колективних молитов за мир, за Україну і за спокій в місті та терпимість. Проте тоді міськрада відповіла відмовою.