• Головна
  • Новини
  • У Криму погрожують закрити монастир, заснований Блаженнішим Володимиром...

У Криму погрожують закрити монастир, заснований Блаженнішим Володимиром

24.10.2016, 15:00
У Криму погрожують закрити монастир, заснований Блаженнішим Володимиром - фото 1
Російська окупаційна влада продовжує дискримінувати чернецтво ставропігійного монастиря Паїсія Величковського УПЦ (МП) у Криму. Обитель спершу намагалися спалити. Тепер окупанти погрожують взагалі закрити монастир.

20928_600.jpg-hhhh.jpgРосійська окупаційна влада продовжує дискримінувати чернецтво ставропігійного монастиря Паїсія Величковського УПЦ (МП) у Криму. Обитель спершу намагалися спалити. Тепер окупанти погрожують взагалі закрити монастир.

Про це своїй сторінці у ФБ написав митрополит УПЦ (МП) Олександр (Драбинко).

Владика Олександр повідомив, що до намісника обителі архімандрита Гавриїла (Анісімова) та благочинного подвір'я єромонаха Парфенія (Гумирова) телефонував «начальник відділу у справах національностей і релігійних організацій». У принизливому тоні він вимагав документи на право власності  на землею, на якій розташовані монастир і подвір'я, та погрожував закрити обитель, оскільки вона належить духовній владі Київських Митрополитів.

«Опісля пожежі, нещодавно так званий «начальник відділу у справах національностей і релігійних організацій» Рябих Володимир вимагав документи на право власності на землю, на якій розташовані монастир і подвір'я. Сказав, що обитель підлягає закриттю, адже, за його словами, на «території Росії» апріорі не можуть існувати іноземні релігійні спільноти, тим паче українські. «Товариш» Рябих назвав український монастир «частной лавочкой»», - написав митрополит УПЦ (МП).

Нагадаємо, ставропігійний чоловічий монастир Преподобного Паїсія Величковського заснував покійний Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир (Сабодан)

Його статут, свідоцтво про державну реєстрацію на території РФ були затверджені окупаційною владою і до останнього часу не підлягали сумнівам та запереченням.

Як вже писала РІСУ, напередодні свята Покрови під час нічного чування хтось підпалив монастир. Вщент згоріла братська трапезна та намісничий корпус. На воротах монастиря зловмисники написали: "долой сабодановщину", "русская земля для русских".