Польща наблизилась до повної заборони абортів

27.09.2016, 13:01
Польські депутати обговорювали 2 законопректи щодо абортів – один цілковито забороняє переривати вагітність, а інший – дозволяє аборт до 12 тижня вагітності.

Польські депутати обговорювали 2 законопректи щодо абортів – один цілковито забороняє переривати вагітність, а інший – дозволяє аборт до 12 тижня вагітності.

Підтримку дістав проект абсолютної заборони аборту, пише Українська правда з посиланням на видання Newsweek.Polska.

Першу пропозицію представив комітет законодавчої ініціативи "Стоп аборт" ("Stop Aborcji"). Вона передбачає введення повної заборони на аборти і кримінальну відповідальність для тих, хто спричинить смерть ненародженої дитини. Відповідальність передбачена навіть для матері – незважаючи на те, польський епископат під час конференції (Konferencjа Episkopatu Polski) у квітні цього року заявив, що не підтримує покарання жінок, які зробили аборт.

За словами представників "Стоп аборт", дуже важливо, щоб дитина була у безпеці від моменту зачаття.

"Сподіваємося, що закон набере чинності уже цього року. Якщо це станеться, Польща стане не тільки єдиною країною Європейського Союзу, а й однією з небагатьох у світі, де всі без винятку аборти будуть неприйнятними", – наголошують представники комітету.

Проект іншого комітету, "Рятуймо жінок" ("Ratujmy Kobiety"), має назву "Про права жінок і свідоме батьківство". Він пропонує лібералізувати правила й дозволити жінці робити аборт до кінця 12-го тижня вагітності.

Тоді переривання вагітності було б допустиме аналогічно до випадків, коли його роблять через загрозу життю чи здоров'ю жінки, коли плід має несумісні із життям вади розвитку або у випадках, коли вагітність стала результатом злочину.