• Головна
  • Новини
  • Президент підписав Указ «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації»...

Президент підписав Указ «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації»

26.08.2016, 21:57
Президент підписав Указ «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації» - фото 1

Президент України підтримав ініціативу Всеукраїнської Ради церков і підписав Указ «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації». Підписання відбулося під час зустрічі з керівниками авторитетних українських та міжнародних протестантських об’єднань, які зібралися в Києві для проведення Другого Місіонерського форуму Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів.

Президент України підтримав ініціативу Всеукраїнської Ради церков і підписав Указ «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації». Підписання відбулося під час зустрічі з керівниками авторитетних українських та міжнародних протестантських об’єднань, які зібралися в Києві для проведення Другого Місіонерського форуму Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів.

Зустріч П.Порошенка з іноземними місіонерами

Президент привітав проведення форуму та наголосив на важливості указу, який має продемонструвати позицію влади щодо підтримки протестантських релігійних організацій.

«Ми хочемо продемонструвати, що наші взаємини між державою і церквою мають принципову відмінність від російської. Різницю ви можете побачити на прикладі Криму і Донбасу, куди на російських багнетах прийшов «русский мир». Увесь світ бачить там тотальне порушення прав людини», - сказав Президент.  

Глава держави також зазначив, що Україна є багатоконфесійною країною та назвав «одним з величезних досягнень українців створення Всеукраїнської ради церков», з якою влада активно співпрацює, забезпечуючи мир та злагоду між різними конфесіями. Президент наголосив на своїй всебічній підтримці цієї ради, в тому числі й на міжнародному напрямку.

Говорячи про візит поважної міжнародної делегації керівників протестантських об’єднань, Президент сказав: «Для мене дуже важливо, щоб іноземні партнери на власні очі побачили, що відбувається в Україні, які надзвичайно важливі процеси сьогодні ми, як влада, супроводжуємо. І як українці себе поводять в надзвичайно складні часи російської агресії… Українці демонструють єдність, об’єднуючи людей різних поглядів, різних релігій, різних національностей, об’єднуються навколо ідей свободи і демократії».

Петро Порошенко також наголосив на важливості запровадження капеланської діяльності в Збройних Силах України усіх конфесій та закликав присутніх активно долучитися до цього процесу, включно з обміном міжнародного досвіду пастирської роботи у військах. «Це дуже важливо для забезпечення високого морально-психологічного клімату для тих, хто перебуває безпосередньо на лінії фронту», - зазначив він.

Президент також висловив думку, що протестантські релігійні організації могли би стати важливою складовою як духовної, так й соціальної підтримки і не лише наших військових на фронті, а й піклування про поранених та родини загиблих. «Це дуже важлива функція, якої дуже потребує Україна», - сказав Президент.

Президент подякував протестантським організаціям за їх потужну підтримку України: «Я чітко розумію, яку роль відіграли протестантські церкви і релігійні організації в розвитку релігійної, культурної і соціальної сфери України і дуже це ціную».

В свою чергу, Президент Всесвітнього Баптистського Альянсу Пол Мсиза подякував Президентові України за підтримку та побажав народу України миру, стабільності та добробуту. Він також зазначив, що за чисельністю баптистських релігійних громад і вірних Україна посідає перше місце у Європейській баптистській федерації. «Ми сьогодні тут щоб продемонструвати солідарність з українцями. Наші серця розриваються від людських трагедій. Ми молимося за вас, за мир і добробут в Україні», - сказав він.

Генеральний секретар Європейської баптистської федерації Ентоні Пек назвав «унікальним явищем» існування в Україні Всеукраїнської Ради Церков, яка об’єднує різні релігійні групи та наголосив на тому, що «Україна є постійно в наших молитвах» і вони роблять усе можливо, щоб пришвидшити мир в нашій країні.

Нагадуємо, що 26-27 серпня у Міжнародному центрі культури і мистецтв відбувається Другий місіонерський форум Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів. У заході приймуть участь керівники українських та міжнародних баптистських об’єднань. Зокрема, участь у Форумі бере делегація Європейської баптистської федерації. Повідомляє прес-служба Президента України.