• Головна
  • Новини
  • Учасники "Хресної ходи" завтра пересуватимуться по Києву автобусами - МВС...

Учасники "Хресної ходи" завтра пересуватимуться по Києву автобусами - МВС

26.07.2016, 20:43
Учасники "Хресної ходи" завтра пересуватимуться по Києву автобусами - МВС - фото 1
Проходження учасників "хресної ходи" УПЦ (МП) по Києву не буде. Як передає кореспондент УНІАН, про це начальник Головного управління поліції в Києві Андрій Крищенко заявив на брифінгу.

Проходження учасників "хресної ходи" УПЦ (МП) по Києву не буде. Як передає кореспондент УНІАН, про це начальник Головного управління поліції в Києві Андрій Крищенко заявив на брифінгу.

"Пішої ходи, якою планувалося спочатку пройти по Києву, - її не буде", - сказав Крищенко. Він зазначив, що мерія Києва виділила автобуси, які завезуть з території Київської області на Володимирську гірку завтра вранці всіх учасників цієї «ходи». Крищенко уточнив, що автобуси будуть приїжджати до КМДА завтра вранці за погодженням з учасниками «хресної ходи», а до 13.00 приїжджатимуть автобуси з регіонів.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зазначив, що правоохоронці ухвалили рішення зупинити учасників "хресної ходи".

хода.jpeg

«Маючи відповідну інформацію, яку отримали на вчорашній вечір і сьогодні вранці, здійснили низку заходів, виявили закладки імітації мін, закладки з бойовими гранатами і цілу низку інших загрозливих факторів, ми ухвалили рішення зупинити просування пішої ходи, яка з двох боків наближалася до столиці, для того щоб уникнути жертв серед віруючих і уникнути додаткових провокацій», - сказав Аваков.

 За словами міністра, правоохоронці домовилися з Митрополитом Київським УПЦ (МП) Онуфрієм, що учасники «ходи» сядуть в автобуси, і їх підвезуть до місць, де вони будуть ночувати.

«На сьогоднішній момент обидві групи віруючих перебувають в безпосередній близькості неподалік від Києва. Ми досягли домовленості з владикою Онуфрієм про те, що зараз ми локалізуємо цю ситуацію, що зараз віруючі зупинять цю «ходу», сядуть в автобуси і прослідують до місця ночівлі", - сказав Аваков.

Він розраховує, що віруючі влаштуються на ночівлю в найближчі години.

Що стосується завтрашнього молебню УПЦ (МП) на Володимирській гірці, то, за його словами, для забезпечення безпеки буде встановлено особливий контроль. "Кожен громадянин може прийти на цей молебень, і ми забезпечимо його безпеку там, доступ до Володимирської гірки здійснюватиметься через відповідний контроль безпеки, який включатиме близько 20 рамок металошукачів. Крім того, здійснюватиметься особистий огляд сумок і рюкзаків", - зазначив Аваков.

Також він додав, що після молебню на Володимирській гірці всі бажаючі зможуть піти у Києво-Печерську лавру, де також заплановано молебень. "І після цього, сподіваюся, цей захід буде завершено", - сказав міністр.