• Головна
  • Новини
  • МЗС та Церкви звернули увагу на проблему звільнення заручників на Донбасі...

МЗС та Церкви звернули увагу на проблему звільнення заручників на Донбасі

23.06.2016, 15:00
МЗС та Церкви звернули увагу на проблему звільнення заручників на Донбасі - фото 1
Про проблематику звільнення заручників йшла мова під час VІ засідання Громадської ради з питань співпраці з релігійними організаціями при Міністерстві закордонних справ України.

Про проблематику звільнення заручників йшла мова під час VІ засідання Громадської ради з питань співпраці з релігійними організаціями при Міністерстві закордонних справ України.

Учасники засідання схвально сприйняли пропозицію Міністра ініціювати звернення Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій або окремих конфесій щодо прояву милосердя та звільнення українських заручників, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Council-religionw.jpg

Члени Громадської ради обмінялися думками стосовно шляхів виявлення порушень релігійної свободи та прав людини із залученням міжнародних організацій на непідконтрольних територіях, надання гуманітарної допомоги Україні, активізації душпастирської допомоги українським воїнам, протидії проявам антисемітизму та з низки інших найбільш актуальних питань діалогу Церкви і Держави.

Окрема увага присутніх була привернута до прийнятої 16 червня постанови парламенту «Про Звернення Верховної Ради України до Всесвятості Варфоломія, Архієпископа Константинополя і Нового Риму, Вселенського Патріарха щодо надання автокефалії Православній Церкві в Україні».

На завершення засідання Громадська рада розглянула питання планової ротації керівництва відповідно до свого Положення. За підсумками обговорення новим головою Громадської ради з питань співпраці з релігійними організаціями при МЗС України було обрано Максима Крупського, представника Церкви адвентистів сьомого дня.