• Головна
  • Новини
  • Віце-прем’єр Павло Розенко координуватиме релігійну політику Уряду...

Віце-прем’єр Павло Розенко координуватиме релігійну політику Уряду

29.04.2016, 13:55
Уряд розподілив сфери компетенції між Першим віце-прем’єр-міністром та віце-прем’єр-міністрами України.

Уряд розподілив сфери компетенції між Першим віце-прем’єр-міністром та віце-прем’єр-міністрами України.

Про це зазначено у Постанові Кабміну від 18 квітня 2016 року № 296, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Питання міжнаціональних відносин, релігії та захисту прав національних меншин віднесено до компетенції Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка. Він координуватиме також питання захисту прав та інтересів дітей, сімей, жінок.

Відтак, Павло Розенко буде координувати діяльність Міністерства культури України на чолі з новопризначеним Міністром Євгеном Нищуком. Саме у структурі Мінкультури функціонує Департамент у справах релігій і національностей.

Водночас, Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко відповідатиме серед іншого за сферу захисту суспільної моралі. Відповідні обов’язки центральних органів виконавчої влади передбачені Законом України «Про захист суспільної моралі». До недавнього часу він суміщав посаду Віце-прем’єра та Міністра культури.

Нагадаємо, що попри заклики Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій та Громадської ради при Міністерстві культури України за останні понад 2 роки жодного разу не було скликано засідання Комісії з питань забезпечення реалізації прав релігійних організацій, утвореної при Кабінеті Міністрів України. Останнього разу засідання Комісії скликалося у жовтні 2012 року.