• Головна
  • Новини
  • Україна має на високому рівні відзначити 500-річчя Реформації у 2017 році – доручення Президента...

Україна має на високому рівні відзначити 500-річчя Реформації у 2017 році – доручення Президента

24.04.2016, 14:33
Україна має на високому рівні відзначити 500-річчя Реформації у 2017 році – доручення Президента - фото 1
Петро Порошенко доручив Заступнику глави Адміністрації Президента Ростиславу Павленку у взаємодії з представниками протестантських громад підготувати проект указу щодо затвердження заходів із відзначення 500-річчя Реформації у 2017 році.

Петро ПорошенкоПетро Порошенко доручив Заступнику глави Адміністрації Президента Ростиславу Павленку у взаємодії з представниками протестантських громад підготувати проект указу щодо затвердження заходів із відзначення 500-річчя Реформації у 2017 році, — повідомляє офіційне представництво Президента України.

23 квітня, під час зустрічі з керівниками Церков і релігійних організацій Глава держави нагадав, що українці належать до різних гілок Християнства, а наступного року весь світ відзначатиме 500-річчя Реформації, яка мала і має фундаментальний вплив на європейську цивілізаці.

«Протестантські громади в Україні мають давню і багату історію. Ваша діяльність викликає повагу. Сподіваюся, що ми всі сприятимемо проведенню в Україні заходів з нагоди цієї дати на високому рівні. І ця подія, звичайно ж, має відзначатися і на державному рівні в загальноєвропейському контексті», — підкреслив Президент.