• Головна
  • Новини
  • Кримська єпархія УПЦ КП змушена перереєструватися за російськими законами...

Кримська єпархія УПЦ КП змушена перереєструватися за російськими законами

25.05.2015, 12:47
Кримська єпархія УПЦ КП змушена перереєструватися за російськими законами - фото 1
Архиєпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент в інтерв'ю «Главкому» розповів, на яких умовах в окупованому Криму можливо зберегти Церкву Київського Патріархату, виходячи з реалій сьогоднішнього дня.

1432538956_0.gifАрхиєпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент в інтерв'ю «Главкому» розповів, на яких умовах в окупованому Криму можливо зберегти Церкву Київського Патріархату, виходячи з реалій сьогоднішнього дня, повідомляє "Релігія в Україні".

«У будь-якому випадку юридична перереєстрація необхідна тому, що без неї деякі церкви залишаться відрізаними від світла і води, а також є загроза втрати майна. У нас вже є прецеденти. Надалі проблема полягатиме в тому, що жоден платіж я не зможу провести, не тільки за комунальні послуги, а й за послуги охоронних фірм», - пояснив архиєпископ.

Він зазначив, що впродовж року УПЦ КП в Криму вдалося протриматися без перереєстрації, і рік Церква дотримувалася позиції, що їх на окупованому півострові України захистять.

«Я звертався і до Президента, і до уряду, до РНБО та Уповноваженому Верховної Ради з прав людини Лутковської. Але, на жаль, керівництво держави Україна нічого не зробило для того, щоб роз'яснити релігійним діячам, як їм діяти в тих умовах, в яких вони опинилися », - резюмував владика Климент.

За його словами, кількість вірян у кримських церквах УПЦ КП після анексії Криму збільшилася. Так, протягом дня на Великдень 2015 в храми прийшло близько 5 тис. осіб.

Нагадаємо, в даний час офіційний сайт УПЦ (Московського Патріархату) пропонує карту України без Криму і фіксує російську приналежність парафій.