В Івано-Франківську постане пам’ятник Митрополиту Андрею Шептицькому

03.03.2015, 11:30
Держава
В Івано-Франківську постане пам’ятник Митрополиту Андрею Шептицькому - фото 1
Пам’ятник роботи львівського скульптора Степана Федорина встановлять на площі ім. Андрея Шептицького в центрі Івано-Франківська. Цей проект переміг в конкурсі, який тривав протягом двох років.

Проект пам'ятникаЯк стверджує головний архітектор Івано-Франківська Володимир Гайдар, заради цього площу Шептицького спеціально реконструюють.

Найвдалішим місцем для пам’ятника визначене те, на якому зараз встановлено ковальську скульптуру «Великоднє Сонечко», а її перенесуть в район вул. Валової, теж в центрі міста.

«Найцікавішим і найвдалішим місцем для пам’ятника Митрополитові саме площа його імені, — розповідає Володимир Гайдар. – Тут є гарне освітлення і ракурс саме для цього».

Кошти на його встановлення вже закладено в міському бюджеті в розмірі 611 тисяч гривень, ще 88 тисяч гривень виділять з депутатського фонду. Планується, що 700 тисяч піде на саму скульптуру, а 300 тисяч – на благоустрій території, де постане пам’ятник. А необхідні кошти, яких не вистачає, думають зібрати як благодійні пожертви.

Нагадуємо, що у липні 2015 виповнюється 150 років від дня народження Митрополита Андрея Шептицького. Тому цей рік УГКЦ вшановує пам'ять Великого Митрополита.

Площа, де постане пам'ятник Митрополиту Андрею

Як виглядатиме площа з пам'ятником