• Головна
  • Новини
  • Арсеній Яценюк подякував Патріарху Філарету за духовну й моральну підтримку України...

Арсеній Яценюк подякував Патріарху Філарету за духовну й моральну підтримку України

19.12.2014, 10:51
Арсеній Яценюк подякував Патріарху Філарету за духовну й моральну підтримку України - фото 1
Патріарх Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарет 18 грудня зустрівся з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком.

ima-d.gifПатріарх Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарет 18 грудня зустрівся з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком.

Патріарх Філарет зазначив, що УПЦ КП підтримує зусилля Уряду для виходу з економічної кризи. Як він зазначив, Церква не тільки молиться, а робить все можливе для того, щоб сприяти діяльності Кабінету Міністрів та всієї центральної влади.

«Ми вже прийняли навіть відповідні міри по боротьбі з корупцією. Постановили, що корупціонерів не будемо причащати», - сказав Предстоятель Київського Патріархату.

Патріарх УПЦ КП висловив захоплення патріотизмом і самовідданістю, з якою українці з різних куточків країни допомагають українським військовим. Він розповів, як Церква передає для бійців АТО одяг, продукти харчування, медикаменти, автомобілі швидкої допомоги: «Все це народ сам підтримує. А це свідчення того, що відбувається єдність українського суспільства в таких тяжких умовах».

Арсеній Яценюк поздоровив Патріарха з Днем його небесного покровителя – Філарета Милостивого і від імені Уряду України висловив подяку Церкві «за високий рівень духовної й моральної підтримки України»: «Ми дуже цінуємо вашу молитву, ваше тверде слово і впевненість. Ви заряджаєте українців вірою в те, що ми пройдемо всі ці складні випробування».

Прем’єр-міністр України та Патріарх Філарет обговорили шляхи поглиблення співпраці між державою і Церквою у сфері соціального служіння, просвітництва, надання гуманітарної допомоги тимчасово переміщеним особам, зміцнення зв’язків із закордонними українцями, повідомляє Урядовий портал.