• Головна
  • Новини
  • Порошенко пригадав депутатам про церковну передісторію російської агресії проти України...

Порошенко пригадав депутатам про церковну передісторію російської агресії проти України

27.11.2014, 15:46
Порошенко пригадав депутатам про церковну передісторію російської агресії проти України - фото 1
Президент України Петро Порошенко у своєму зверненні до новообраного парламенту заявив, що релігія відіграє важливу роль у житті держави. Він також нагадав, що окупація України розпочалася із спільних хресних ходів із нинішніми агресорами.

images.gifПрезидент України Петро Порошенко у своєму зверненні до новообраного парламенту заявив, що релігія відіграє важливу роль у житті держави.

Разом з тим, він також нагадав, що окупація України розпочалася із спільних хресних ходів із нинішніми агресорами.

"Питання національної безпеки стосуються і церковних проблем. Це надто чутлива сфера, яка потребує обережності; де протипоказані різкі рухи; де перш, ніж раз відрізати, міряють не сім, а сімдесят сім разів. Але із досвіду останніх років ми ніколи не забудемо, що інколи підготовка до поглинання країни починається ніби-то зі спільних молитов або хресних ходів. Ми всі маємо пам'ятати про любов до Батьківщини, про любов до України, і я впевнений, що це має бути нашим першим пріоритетом", - сказав Президент.

Як відомо, Ігор Гіркін - один з очільників терористів на Сході, за місяць до захоплення Криму відвідував Україну. Він входив до складу православної делегації, яка привозила на поклоніння Дари Волхвів і, за свідчення працівників СБУ, використав поїздку для проведення розвіддіяльності на території України, в Криму. Є також підтвердження, що з цією ж метою Гіркін планомірно відвідував Південні і Східні єпархії УПЦ (МП).